FASHION & LIFESTYLE ONLINE MAGAZINE

Dodela nagrada 35. Perwoll Fashion Week

14.04.2014. Beograd

Završen je 35. Perwoll Fashion Week, a večeras je u Diva Lounge Baru u Grand Casinu održana svečana dodela nagrada za najbolje učesnike vodećeg modnog projekta u regionu.

POČASNA NAGRADA BEOGRADSKE NEDELJE MODE
Nenad Radujević, direktor Beogradske nedelje mode
Modni studio Click, kao organizator Fashion Weeka i ovoga puta dodeljuje posebno priznanje Beogradske nedelje mode. Ovu prestižnu nagradu dobija Bata Spasojević povodom njegovog jubileja - 15 godina rada i predstavljanja na beogradskom Fashion Weeku. Bata Spasojević je jedan od najplodonosnijih domaćih kreatora koji je redovni učesnik na skoro svim izdanjima BFWa, a nekoliko puta se desilo da je imao i po 2 do 3 kolekcije na Fashion Weeku s obzirom da je u tim sezonama radio za Nicola’s i brend TFY. Svojim prepoznatljivim modnim rukopisom uspešno je gradio karijeru koja mu je pored brojnih nagrada omogućila i prezentacije van naše zemlje a najznačajnija je ona na Miami Fashion Weeku. Jedan je od retkih dizajnera kod nas koji paralelno radi i za žene i muškarce uz zapažene izlete i u sfere umetnosti, industrijskog dizajna i izdavaštva kroz svoj časopios Mogul. Za ovih 15 godina pokazao je da se uz ozbiljan rad i istrajnost može sa uspehom graditi karijera modnog kreatora na našem tržištu.

BAZART NAGRADE
Ivana Filipović, glavna i odgovorna urednica magazina Bazar
Žiri magazina “Bazar” doneo je odluku da nagradu “Marija Kranjc” za najbolju kolekciju dodeli udruženju “Klasa”, dok će nagradu za ličnost od stila poneti Jelena Gavrilović.
Pod ovim imenom krije se deset mladih dizajnerki koje rade samostalne kolekcije, ovog puta prikazane u okviru jedne celine, brenda “Klasa”. Svedena silueta i pročišćeni odevni komadi, razrađeni su kroz pastelni i neagresivni kolorit koji kolekciji daju poptuno savremenu notu koja jako dobro balansira izmedju autorske i komercijalne mode. “Klasa” je zapravo dobar koncept kome treba dati podršku.
Glumica Jelena Gavrilović svojom pojavom nametnula se kao osoba koja neguje prepoznatljiv modni stil. Jelena vodi komade domaćih dizajnera i zapamtili smo svako njeno pojavljivanje na crvenom tepihu koje je odisalo daškom glamura, elegancije i ekstravagancije. U dnevnim kombinacijama Jelena neguje svedeni stil, začinjen boho elementima i upečatljivim akseroarima.

GRAZIA AWARDS
Aleksandra Marković, glavna i odgovorna urednica magazina Grazia
Svedene, pročišćene, jednostavne, udobne, ali i drugačije, i pre svega nosive, kreacije brenda KLASA najavile su kolekciju za proleće-leto 2014. ovih deset mladih dizajnera. Stoga im svojom nagradom za Najbolju reviju na ovom Fashion Weeku poručujemo da nastave u istom smeru. 
Lara Milanović, modna urednica magazina Grazia
Naše podneblje je veoma plodonosno kada je reč o uspešnim manekenkama, a jedna od njih, veoma poznata kako na domaćoj, tako i na inostranoj modnoj sceni, jeste Marina Krtinić. Pozdravljamo njeno učešće na ovoj manifestaciji nagradom za najbolju manekenku.

ESQUIRE NAGRADA
Milan Nikolić, glavni i odgovorni urednik magazine Esquire
Esquire će, povodom 35.FashionWeek-a, dodeliti nagradu Petru Pavloviću kao najboljem manekenu. Petar se izdvojio stavom, držanjem, sposobnošću da na uverljiv način ponese sasvim različite kolekcije i dizajnerske izraze. I njegov izgled izmiče bilo kakvom lokalnom određenju zbog čega ga je, kao podjednako uspešnog i primećenog, moguće zamisliti u bilo kom delu sveta.

LEPOTA&ZDRAVLJE AWARDS
Jasmina Ubiparip, izvršna urednica magazina Lepota&Zdravlje
Dobra šminka i frizura na modnim revijama prate koncept kolekcije, ili ga čak i dodatno ističu, te je zato kreiranje i osmišljavanje makeup & hair identiteta revije posebna umetnost. Timovi šminkera i frizera koji u bekstejdžu realizuju look moraju da budu veoma profesionalni, vešti i uigrani, jer je potrebna brzina da bi sve manekenke na vreme zakoračile na pistu - ne samo sa besprekornom autfitom, već i šminkom i frizurom. Ovi profesionalnci za svoju makeup & hair čaroliju imaju svega dvadesetak minuta po modelu, ili možda čak i manje. Kao magazin posvećen ženama, veoma dobro znamo koliko su dobra šminka i frizura važne - naravno, na revijama, ali i u svakodnevnom životu, jer su moćno oružje koje može da nam podigne samopouzdanje i popravi raspoloženje. I upravo zato se divimo tim kreativnim ljudima, koji nas lookom koji prikazuju na pistama inspirišu da i same, u svakodevnim situacijama budemo hrabrije, maštovitije, da "iskoračimo" iz uobičajenih šablona i obrazaca.
Zbog svega toga, i ove godine magazin "Lepota i zdravlje" sa posebnim zadovoljstvom dodeljuje nagrade za najbolju makeup & hair inovaciju na 35. Perwoll Fashion Weeku.
Za najbolju inovaciju u oblasti makeupa, izdvajamo avangardni look za reviju Manish Arora, rad makeup artistkinje Nataše Maljević.
Hair award, tj. nagrada za najkreativniju frizuru, ovoga puta pripada Matrix timu za upečatljivi hair styling revije Ugg Australia. Ključna reč: volumen! Nas je oborio s nogu.

ELLE FASHION AWARD
Nenad Janjatović, modni urednik magazina Elle
Kada neko u isto vreme ide u korak sa trendovima sa jedne strane, a sa druge daje autorski pečat kolekciji koju radi onda je reč o veoma retkom pristupu koji srećemo u domaćoj modi, a takav pristup zavređuje itekako našu pažnju. Deset mladih dizajnerki koje stvaraju kao brend KLASA sarađuje neverovatno usklađeno i pametno, odajući utisak celine, kako u dizajnu tako i celovitosti kolekcije koju su predstavile, celovitosti koja često nedostaje većini prikazanih kolekcija. Izbor materijala, kolorita, krojeva, dopunjen sa odličnim stajlingom nije ostavilo mesta za sumnju kome dodeliti ELLE nagradu za najupečatljiviju reviju. KLASA je klasa za sebe.

STILBOOK NAGRADA
Ana Ostojić, glavna i odgovorna urednica Stilbook magazina
Beogradski Fashion Week je svakako epicentar mode u regionu na kojoj imamo prilike da vidimo najaktuelnije i najinovativnije otfite. Posetioci su srce ove manifestacije, a budno trendi oko magazina Stilbook je ove sezone video prelepu i perfektno stilizovanu Mariju Minić koja je zasluženo ponela titulu najbolje odevene osebe na ovogodišnjoj modnoj smotri.

TEXTIL YOUNG DESIGNER AWARD
Marko Stojaković, Textil UE
Kompanija Textil već godinama u nazad partner Belgrade Fashion Week-a, i ove godine dodeljuje Textil Young Designer Award, za najboljeg mladog dizajnera. Verujući da ume da prepozna kome treba pružiti šansu i pomoć kada je potrebna, Textil nastavlja da afirmiše mlade talente. Ove godine nagrada odlazi Ivanu Džoliću.
Kompanija Textil gaji partnerski odnos sa klijentima. Na taj način su svi zadovoljni saradnjom. Textil ne prodaje proizvod, već optimizam, rešenja i ideje za razvijanje posla.

bosko_jakovljevic.jpgBoško Jakovljević

aleksandra_markovic_i_diyajnerke_brenda_Klasa.jpgAleksandra Marković i dizajnereke brenda KLASA

ivan_dzolic_i_predstavnica_firme_Textil.jpgIvan Džolić sa predstavnicom firme TEXTIL

petar_pavlovic.jpgPetar Pavlović

svi_dobitnici.jpgSvi dobitnici nagrada

ida_lolobridjida.jpg
Ida Lolibrigida

ana_ostojic_i_dobitnica_nagrade_za_najbolji_styling_posetilaca.jpg
Ana Ostojić i dobitnica nagrade za najbolji styling posetilaca

natasa_maljevic_i_bata_spasojevic.jpg
Nataša Maljević & Bata Spasojević

ivana_filipovic.jpg
Ivana Filipović

jelena_gavrilovic_1.jpg
Jelena Gavrilović

nenad_radujevic.jpg
Nenad Radujević

valentina_obradovic.jpg
Valentina Obradović

nenad_radujevic_i_marina_krtinic.jpg
Nenad Radujević i Marina Krtinić

jasmina_sanader.jpg
Jasmina Sanader

Priredila za Pufnica Fashion & Lifestyle Magazin: Vladana S. Veljković

Izvor & Foto: BelgradeFashionWeek