FASHION & LIFESTYLE ONLINE MAGAZINE

TREĆE VEČE 36. Perwoll Fashion Week

GEORGE STYLER NA ZONI 45

_DJT9711_GEORGE_STYLER.jpgNakon velikog uspeha kolekcije u Severnoj Americi i na London Fashion Week-u George Styler se vratio na Perwoll Fashion Week i predstavio Srbiju u okviru projekta Zona 45. George Styler je prikazao delove kolekcije o kojima se toliko pisalo poslednjih nedelja. Fotografije iz njegove kolekcije su odmah nakon prvog prikazivanja preneli Vogue, Yahoo News, Glamour, The New York Times itd.

Kolekcija je za sezonu proleće-leto 2015 i nosi naziv "Ethno Pop". George Syler kombinuje tradiciju sa modernom pop kulturom, inspirisan prirodnim bogatstvima, lepotom sveta isimbolima koji donose sreću, pa se na kreacijama mogu primetiti i motivisa pirotskih ćilima. U kolekciji dominira trikotaža po kojoj je Styler poznat, namenjena je i muškarcima i ženama. Ovom prilikom, dizajner nam je ekskluzivno predstavio i svoju liniju dzinsa i odeće za plažu.

JEANSOMANIA BY FASHION COMPANY

_DJT2704-FASHION-COMPANY.jpgFinale večeri bilo je rezervisano za program Jeansomania, Jeans & Dance – reviju brendova iz portfolija Fashion Company - Guess, Levi’s, Replay, Scotch&Soda Amsterdam Blaw i Diesel. Revija je imala atraktivne plesne tačke grupe Milana Gromilića. Aktuelna kolekcija brenda GUESS inspirisana je istorijom i muzikom hip prestonice Tenesi. Legendarni LEVI’S® 501® Jeans, vestern košulja i kamiondžijska jakna —nastavljaju da oblikuju moderni dress code i u sezoni jesen/zima 2014. Italijanski premium brend REPLAY ima dve teme dominantne u novoj kolekciji - Biker i Romantic army. Holandski brend Scotch&Soda ostaje dosledan hipsterskoj nonšalanciji, dominantnim country & rock trendom sezone. Najsmeliji denim brend današnjice DIESEL zahvaljujući maštovitom pristupu modnog maga Nikole Formiketija prikazuje MIX rokerskog, bajkerskog i militari stila. 

_DJT0271-MILICA-VUKADINOVIC.jpgMilica Vukadinović u okviru programa Novi dizajneriMilica Vukadinović predstavila je kolekciju HAIDUK za sezonu proleće/leto 2015 u okviru programa Novi dizajneri. HAIDUK simboliše tela i duh "dečaka" stasalih na gradskim ulicama. Oni su istovremeno mračni i stylish, banditi i vitezovi. Materijali i forme u ovoj kolekciji odražavaju samu esenciju duha HAIDUK momaka. Crno kao preovladavajuća boja referira na snagu i odlučnost, dok svetlucavi najloni, mreže i čvrsti keper oslikavaju različite aspekte HAIDUKove ličnosti. 
_DJT0497_PETI_-_The_House_of_Elena_Peti.jpgU programu Novi dizajneri našla se i kolekcija Peti Peti - The House of Elena Peti, pod nazivom "Tea at Five". Kolekcija sadrži zanimljive kombinacije materijala koji su različiti po svojoj strukturi i poreklu. Sjaj-mat svila-koža, čupavo-glatko uspešno koegzistiraju naglašavajući žensku figuru."Tea at Five" je u poređenju sa prethodnom kolekcijom Elene Peti, "In Bloom", nosivija u svakodnevnim situacijama ali isto tako ženstvena luksuzna, bogata bojama i zahtevna u svojoj izradi. Boje kao što su teget, bakarno-braon, roze, sivu, lavandu, bež i crnu dizajnerka smešta u savremeno društvo , grad u neke ženske priče koje se mogu čuti samo na čajanci u pet!