FASHION & LIFESTYLE ONLINE MAGAZINE

U Beogradu počinje 36. Perwoll Fashion Week

U Ustanovi kulture Parobrod sinoć je zvanično najvaljen 36. Perwoll Fashion Week koji će biti održan u periodu od 22. do 31. oktobra.

Prisutne je pozdravila Dragana Marković, predstavnica brenda Perwoll koji sa uspehom prati modu i podržava trendove te je i četvrti put za redom partner Fashion Week-a. Zatim se ispred Ambasade Švedske, koja je zemlja gost-domaćin Nedelje mode obratila gospođa Liselot Martinenko Agerlid, zamenica šefa misije Ambasade Švedske u Beogradu i najavila revije švedskih dizajnera i edukativna predavanja Tomasa Gunarsona, fotografa i blogera iz Švedske i najznačajnije ličnosti na polju mode u Švedskoj Lote Alvar, što predstavlja zajednički program Perwoll Fashion Week-a i manifestacije "Swe u svemu" kojojm se obeležava mesec švedske kulture.

U nastavku večeri, Nenad Radujević, direktor Fashion Week-a, ukratko je predstavio brojne modne programe u kojima ćemo uživati tokom narednih dana: svečano otvaranje Fashion Week-a i reviju Ane ljubinković, koja obeležava 10 godina rada, program Zona 45 , sa značajnim i atraktivnim modne dizajnerim iz Srbije i regiona (Hrvatska, Slovenija, Makedonija), zatim Modne Vinjete i nov program Fashion Galery, revije studenata beogradskih fakulteta sa katedri za kostim i modni dizajn i revije mladih dizajnera, predstavljanje više poznatih svetskih brendova UGG Australia, Diesel, Levi’s, Replay, Guess, Scotch&Soda u okviru programa "Jeansomania", domaći Martini Vesto i Bros Jeans; revije poznatih domaćih dizajnera, Igora Todorovića, Bate Spasojevića, Milice Vukadinović, Mirjane Vujčić, Lepe Danojević, Milice Vukadinović, Jelene Petijević, a najavljena je i revija BFW Design Colletive-a, čiji članovi će prikazati modele za jesen zimu 2015/2016 i tako nam najaviti trendove koji nas tek očekuju.

Svojim programom Perwoll Fashion Week će nas i ovga puta provesti kroz zanimljive i međusobno veoma različite gradske prostore od Belexpocentra, gde ćemo videti najveći broj revija, preko UK Parobrod, Etnografskog muzeja, hotela Metropol Palace do galerije Štab i Beton hale.

 

Nenad_Radujevic.JPG

_DJT8723.JPG

_DJT8735.JPG

_DJT8784.JPG

Više informacija na stranici: BelgradeFashionWeek

Priredila: Vladana S. Veljković
19.10.2014 Beograd 22.30.pm