FASHION & LIFESTYLE ONLINE MAGAZINE

Dve Šmizle

IMG_2987_naslovna.jpeg
Brend "Dve Šmizle" nastao je 2002. godine kada je otvorena prva radnja u Beogradu na Bul. Kralja Aleksandra u samom centru grada. Od početka privlačila je pažnju mušterija i prolaznika svojim neuobičajenim imenom i bojama, odličnim izborom nakita i toplom ljubaznošću zaposlenih.Zbog velike potražnje već 2003. godine otvorena je i druga radnja u centru Beograda. Godinu dana kasnije u Beogradu uspešno posluje 5 radnji, a osnovano je i preduzeće za veleprodaju, uvoz i izvoz modnog nakita "City Fashion d.o.o.".

Prva radnja van Beograda otvorena je 2005. godine u Novom Sadu u tad novootvorenom tržnom centru "Bazaar". Ugovori sa mnogim modnim i televizijskim kućama doneli su brendu ogromnu popularnost ne samo u zemlji, već i u celom regionu. Već 2007. godine brend ulazi u franšizno poslovanje i otvaraju se prve franšize u Banja Luci i Zagrebu. Svoju kreativnost i istančan ukus "Dve Šmizle" su rešile da iskažu kroz izradu sopstvenih modela i započinju sopstvenu proizvodnju modnog nakita 2008.godine. Modeli su uglavnom rađeni od poludragog kamenja i Swarovski kristala. Vrhunski kvalitet i dizajn uočili su i predstavnici kuće Swarovski tako da su iste godine potpisani ugovori o distibuciji Swarovski kristala i brendiranju nakita od njihovih kristala.

Otvorene su prve franšizne radnje u Crnoj Gori, a tokom 2009. godine i Makedoniji i BiH. Prva kolekcija iz proizvodnje "Dve Smizle" izložena je na sajmu u Parizu 2009. godine, a modeli iz kolekcije, među hiljadama drugih, osvojili su i nagrade za najbolje pogođen trend za sezonu. U 2010. godini najviše se širilo franšizno poslovanje u Hrvatskoj i po unutrašnjosti Srbije. Započeta je i nova delatnost firme otvaranjem prve radnje za prodaju repromaterijala i elemenata za izradu nakita - Hobby Art Shop "Dve Šmizle". Ponuda kako gotovog nakita, tako i repromaterijala dostupna je i u online prodaji (www.dvesmizle.com i www.hobby-art-shop.rs)._DSC0018.jpeg

Za ljubitelje nakita u Srbiji dostava gotovih proizvoda kupljenih u Dve Smizle online shopu je besplatna. U 2012. godinu preduzeće "City Fashion d.o.o." ulazi sa 42 radnje brenda "Dve Šmizle" u 5 zemalja regiona, nagradom "Najbolje iz Srbije" i nagradom "Biznis žena godine". Ciljevi za sledeću godinu su širenje franšiznog poslovanja na teritorijama centralne Evrope, SAD-a i Kanade pod novim brendom - City Fashion Jewellery.

Tekst preuzet za Pufnicu od Dve Šmizle

Foto:  Arhiva Dve Šmizle

 

 

GALERIJA