FASHION & LIFESTYLE ONLINE MAGAZINE

Lada Dragović

MODNA DIZAJNERKA: Lada Dragović

Lada Dragović je diplomirala modni dizajn na fakultetu „Mod’Art International“ 2010. godine. Diplomsku kolekciju „Kuku nest“ prikazala je iste godine na Beogradskoj nedelji mode, izazvavši veliku pažnju javnosti, koja se prvi put upoznala sa ovom mladom dizajnerkom. Naredne, 2011. godine u aprilu učestvovala je na Modnim vinjetama u okviru Beogradske nedelje mode, gde je prikazala kolekciju „Haze“ i time utvrdila svoje mesto na srpskoj modnoj sceni.

Krajem iste godine bila je inspirisana stilom svoje bake, pa je dizajnirala kolekciju „Meet my granny“ koju je prikazala u galeriji Osterija Gallo Nero. U to vreme je osvojila i prvo mesto za kostim na konkursu „Creative Art Magazina“. Učestvovala je na raznim izložbama, pa je tako prikazala svoje radove na izložbi „Milena Pavlović Barili“ kojom je otvorena Beogradska nedelja mode. Svoje modele predstavila je i na izložbi „Zubun“ koja se bavila srpskom narodnom nošnjom. 

U Francuskom kulturnom centru bili su izloženi njeni diplomski modeli, koji su zatim predstavljeni i na reviji u ovoj ustanovi kulture. Za vreme studiranja učestvovala je zajedno sa kolegama na Beogradskoj nedelji mode, gde je prikazala modele inspirisane japanskom kulturom.

Priredila za Pufnicu: Vladana Veljković

Foto: Arhiva Lada Dragović sa modne revije