FASHION & LIFESTYLE ONLINE MAGAZINE

SISTERS & BROTHERS CODE FASHION BRAND & NEW COLLECTION “STILL SAME”

"Sisters – Code" je švajcarski modni brend koji su osnovale sestre Bojana i Vladana Veljković, u aprilu 2012. Naš brend nudi ready to wear i u isto vreme i modernu liniju odeće. Nova kolekcija "Still Same" se sastoji od haljina, majica i suknji, prsluka, i pratećeg aksesoara od kože, kao što su: ring case, key holder, Ipad case, clutch bag.

Inspiraciju za novu kolekciju " STILL SAME" ovog puta smo pronašle, dok smo boravile na jugu Francuske.

Koristile smo tkanine koje smo pažljivo odabrale sa dizajnerima tekstila, poput svile, satena, žerseja, čipke, likre i pamuka. Nakit koji prati kolekciju je:" LOVE Neckless" by Bling Thing Jewelry iz Ciriha, a mindjuše naše sjajne umetnice Nade Aksentijević iz Beograda. Za obuću smo izabrali OFFICE SHOES i sjajan brend VANS. 

Ove godine specijalno smo dizajnirale dve haljine inspirsane glumačkim radom glumice - Ljuma Penov iz Beograda, kao i rediteljke i glumice - Maria Riboli iz New York-a. Haljine će premijerno biti prikazane na IV Belgrade Alternative Fashion Event 30. maja u Mikseru. Na našu veliku radost reviju će otvoriti i zatvoriti sjajni manekeni Ornella Enkeza i Marko Uzelac.

Modni brend je usmeren na devojke i žene koje vole jednostavnost s dozom glamura, a kroj omogućava da se svaka žena oseća prijatno dok nosi kreacije sestara Veljković. "Brothers Code" je pod label brenda "Sisters - Code" koji ekskluzivno za muškarce kreira naš poznati maneken Igor Jagić.

Saradnja je nastala na modnoj manifestciji BAFE 2013, gde smo prepoznale Jagićev smisao za modu i njegov stil, koji se poklapa sa našim viđenjem kako bi trebalo da bude obučen muškarac. Kolekcija koja će biti prikazana na BAFE 2014. eventu sastojaće se od košulja, majica i bermuda. Od materijala dominiraće pamuk i teksas. Boje, detalji i svi propratni elementi koje će kolekcija sadržati, biće u koraku sa trendom. 

Koncept "Brothers Code" je takav, da je sve vrlo nosivo, kako za neke dnevne varijante tako i za večernje, jer želimo da se baziramo na taj street (casual) stil koji vole muškarci svih dobi.  Za make up i frizure zadužen je sjajan tim Šminkernice Ane Spajić, kao i frizer Novica Nikolić iz Beograda, koji će upotpuniti našu priču.

Uradićemo prvi lookbook u 3Dwiggle tehnologiji koji nam je omogućila firma Perspectives Software Solutions, Switzerland i to će biti World premiere za modnu industriju zajedno sa PUFNICA FASHION & LIFESTYLE MAGAZINE.

Za kolekciju "STILL SAME" i kreiranja pod labela "Brothers Code" izdvojili bi divnog saradnika Victor Navarro - fashion stylist, iz Phoenix Arizona, USA . Sa Viktorom i njegovim timom imamo divnu saradnju na proteklom modnom editorialu " A Phoenix Story" za "Sisters - Code" i planiramo da uradimo još jedan za pod label Brothers Code. Predstavljanje našeg brenda na američko tržište planirano je na proleće / leto 2015.

Modna linija "STILL SAME" biće plasirana u Beogradu, Cirihu i Minhenu do kraja 2014. Više informacija na zvaničnom sajtu: www.sisters-code.com

Vladana_Bojana.jpg

Igor.jpg

Priredio za Pufnica Fashion & Lifestyle Magazine: Dražen Tomić