FASHION & LIFESTYLE ONLINE MAGAZINE

Vesna Milošević - dizajnerka nakita

Vesna MIlošević - dizajnerka nakita

Prilikom dizajniranja i izrade nakita koristim se znanjima koja sam stekla na Višoj školi likovne i primenjene umetnosti. Takođe, zavolela sam i kristale, pa se sada usavršavam i na tom polju. Našim damama mogu da ponudim pomoć prilikom odabira kristala koji bi ih predstavljao na najbolji mogući način. Izradom nakita sam počela da se bavim sasvim neplanirano.

Picture_111.jpg

Naime, bila sam prepuna kreativne energije koju, zbog nedostatka vremena (imala sam pored sebe bebu), nisam mogla preneti na umetnička platna. Bila sam oduševljena kada sam restaurirala svoju ogrlicu i dobila novi komad nakita koji je bio baš u mom stilu. To je bilo 2005. godine. Nastavila sam da menjam i ostale komade svog nakita, a zatim sam počela i da kupujem materijale i pravim ogrlice za svoje prijateljice.

Vesna1.jpg

Vremenom se to pretvorilo u posao u kome sam mogla maksimalno da iskoristim svoju kreativnu energiju. Svaki komad nakita je unikat koji nastaje u momentu inspiracije. Tako je 2008 nastao brend "ELM Jewelry" . Trenutno uživam u izradi novih komada nakita koji predstavljaju dodatak kolekciji za proleće/leto 2012.

Vesna_8.jpg

Zadovoljna sam načinom na koji naše devojke i žene nose nakit koji pravim. Kao što sam već pomenula, svaki komad je unikat i svaki put se trudim da napravim nešto jače, dopadljivije i upečatljivije za naše dame. Izdvojila bih ogrlice "ART Jewelry" koje dame mogu nositi i u svakodnevnim kombinacijama. Drago mi je što nakit koji pravim ima moj lični pečat koji ga čini prepoznatljivim.

Picture_596_Medium.jpg

Voditeljka emisije "Beograde, dobar dan", Irena Jovanović, ali i mnoge njene koleginice, već godinu dana nosi elegantne komade, tako da je to damama i prva asocijacija na "ELM Jewelry". Ovog proleća sam učestvovala i modnoj manifestaciji Fashion Week., gde sam u projektu "Stari zanati" izradila nakit za kreacije Valentine Obradović.

Picture_332_Medium.jpg

Reč je o krunama i minđušama rađenim u vezu, zlatnom žicom. Bio je to divan i veoma inspirativan projekat. Nakon toga, na MIKSER Festivalu sam izložila, pored kruna i minđuša, ogrlicu bogatu kristalima i zlatnim spojevima. Saradnju sa Valentinom Obradović i modnim studiom Click sam nastavila na otvaranju jubilarnog, desetog broja magazina FAAR.

282940_3818415374829_138905269_n.jpg

Naša manekenka Anđelija Vujović nosila je novu Valentininu kreaciju i moju ogrilicu u vidu kragnice od Swarovski kristala i bisera. U kolekciji "ART Jewelry", proleće/leto 2012, pored višeslojnih lanaca koji su lagani i kvalitetni (ne ostavljaju tragove na koži i ne izazivaju alergijske reakcije), ima mnogo komada nakita živih boja. Kombinujem poludrago kamenje, Swarovski kristale i lance. Možete sve pratiti na facebook stranici ELM Jewelry by Vesna Milošević i na sajtu www.elmjewelry.com . Takođe, svakog meseca organizujem izložbe nakita u džez klubu "Ptica" u Beogradu, gde možete uživati u džezu i najnovijim komadima nakita.

Priredila za Pufnica.com: Bojana Veljković - Tomić

Foto: Privatna Arhiva Vesna Milošević