FASHION & LIFESTYLE ONLINE MAGAZINE

Balkan Art Fashion Event traje od 25. do 29. novembra

Snažna i svepristuna inspiracija koja pokreće dizajnera da stvara, a publiku koja nosi njegovu odeću da stalno menja svoju definiciju lepog glavna je tema predstojećeg BAFE-a

Modna manifestacija Balkan Art Fashion Event održava se od 25. do 29. novembra na više lokacija u Beogradu. Mladi dizajneri iz Srbije i regiona, kao i naši poznati blogeri i stilisti aktivno će učestovati u revijama, radionicama i izložbama koje će činiti manifestaciju.

Prva dva dana biće rezervisana za revije dizajnera iz Italije, Hrvatske i Srbije koji će u prostoru Mikser Hausa prikazati svoje najnovije kolekcije. Autentičan izgled i atmosfera kluba Drugstore staviće nov akcenat na revije dizajnera iz Crne Gore, BiH kao i domaćih dizajnera koje će se održati trećeg dana.

Neponovljiv vizuelni doživljaj koji prati svaki performans na BAFE-u biće pojačan efektima koji će dati nov i drugačiji kontekst svakom komadu odeće i modelu koji ga nosi.

Pored dizajnera koji već tradicionalno izlažu na BAFE-u poput Me and the machine-a, Stevana Božanovića, Stefana Ristića i drugih, posebnu pažnju treba obratiti i na Mariju Dujović, Valentinu Feher, Olju Stojanović i hrvatskog dizajnera Kruna Jendrijeva.

Jelena Višnjić, naša poznata modna blogerka će četvrtog dana Balkan Art Fashion Event-a održati uzbudljivo predavanje o važnosti praćenja sopstvenog instinkta i inspiracije kada je moda u pitanju. Posetioci će moći da saznaju nešto više i o studijama u oblasti modnog dizajna i menadžmenta na prezentaciji fakulteta Mod’Art.

Konceptualni pogled na modu kroz izložbu“Live dolls” pružiće nam studenti Mod’Art-a i dizajnerka Marina Mićanović. Petog dana očekuje nas i izložba fotografija “Slučajni prolaznik” autorke Ivane Ilić. Ona će pokazati svu raznolikost i neobičnost običnih ljudi u gradskom prevozu viđenih okom jednog kostimografa. Predavanja i izložbe biće održane u baru Zavod.

Glavni cilj Balkan Art Fashion Event-a je upoznavanje javnosti sa novom generacijom mladih modnih stvaralaca iz Srbije i zemalja regiona. Posebnu pažnju BAFE posvećuje pomaganju razvoja onih autora koji modu i odevanje ne shvataju kao samo jednu od grana industrije, već i kao svojevrstan umetnički performans koji se odvija kako na modnoj pisti, tako i na ulici.

Priredila: Bojana Veljković - Tomić
Više informacija potražite na novoj BAFE stranici.
23. Novembar 2014. 22:00pm Beograd

kruno-jednrijev-predstavlja-kampanju-87968-611x916-201411030926.jpgDizajner Kruno Jednrijev

andrea_jovanovska_7.jpg

Najava_Bafe_datumi.jpg