FASHION & LIFESTYLE ONLINE MAGAZINE

Belgrade Fashion Week i Ines Atelier predstavljaju “Modernu mladu”

Jubilarni 40. Belgrade Fashion Week se seli na novu lokaciju – Kuću kralja Petra. U prostorijama ovog spomenika kulture organizovan je Ines Atelier Fashion Showcase gde je dizajnerka Ines Janković predstavila svoju najnoviju kolekciju venčanica Modern bride.

Prilikom stvaranja ove kolekcije, dizajnerka je ostala dosledna svojoj dosadašnjoj viziji žene – moderne, sofisticirane i izraženog karaktera. Inspiracija za kolekciju Modern bride proističe iz poigravanja linijama i nitima koje svojim preplitanjem stvaraju iluziju geometrijskih formi i silueta po kojima je estetika brenda Ines Atelier prepoznatljiva. Kolekciju odlikuje upotreba prirodnih, luksuznih materijala koji svojom teksturom, transparentnošću i opipom potkrepljuju iluziju glamura i skulpturalne lepote modela. Svedenost i pročišćenost poslužili su kao imperativ prilikom kreiranja kolekcije dok je posebna pažnja posvećena upotrebi linija i niti kao inspiracije kroz kroj i sečenja na modelima.

U radu ovog brenda prisutna je konstantna potreba za novinama u smislu kreacija, ideja i umetničkih formi. Zato kolekcije i jesu inspirisane raznovrsnim oblicima umetnosti – skulpturama, slikama, arhitekturom, muzikom… Kako je Ines Atelier svojevrstan izdanak kompanije koja se bavi enterijerom, forme i dinamika karakteristične za arhitekturu prirodno su se nametnule kao “creative fuel” nephodan u svakom koraku dizajna i produkcije. Minimalistički pristup je u biti svih Inesinih kreacija; stvarajući nove komade, uvek na umu ima ritam savremenog života i svakodnevne potrebe i želje stvarne žene.

Više informacija na: www.belgradefashionweek.com

Novembar 2016.