FASHION & LIFESTYLE ONLINE MAGAZINE

FINALE KONKURSA “UMETNOST MODELOVANJA 2014”

U ponedeljak  23. juna pod sloganom ZNANJE SE ISPLATI u Školi za dizajn tekstila u Beogradu, održano je finale konkursa  „Umetnost modelovanja 2014.“ i prezentacija radova  27 učesnika.
Veliki broj gostiju uživao je u izložbama ilustracija Sonje Đordjević, fotografija Aleksandre Bogdanović, modnoj reviji, i proglašenju pobednika.  Ciljevi Konkursa” Umetnost modelovanja 2014” su osvetljavanje  zanimanja koja obrazuje Škola za dizajn tekstila i približavanje koncepta ove škole mladim ljudima koji završavaju osnovnu školu i biraju buduće zanimanje, kao i izbora koje nudi ova škola tokom školovanja i nakon njega; omogućavanje uslova za komunikaciju i povezivanje mladih modelara i ostalih obrazovnih profila škole sa potencijalnim poslodavcima.

Dragana Ognjenović, autor ideje Konkursa “Umetnost Modelovanja 2014”, član upravnog odbora projekta član žirija, koji su činili još i profesori škole za dizajn tekstila: Vanda Nešić Pavlović, Jelena Đorđević i Dragica Ugrinović, kao i direktor škole Stanko Kiš, dodelila nagradu prvoplasiranoj Aleksandri Petrović pobedniku finala u seniorskoj konkurenciji. Drugo mesto ravnopravno su podelile Marija Đorđević, Biljana Bezbradica i Aleksandra Milojević.
U lepom i zanimljivom ambijentu škole, u duhu znanja i stvaralaštva uživale su i mnoge etablirane ličnosti podržavši svojim prisustvom nestajanje ovog deficitarnog zanimanja i promovisanju školovanja i znanja jer, po mišljenju učesnika i organizatora ovog konkursa: znanje se isplati !

IZLOZBA_1.jpg

IZLOZBA_3.jpg

IZLOZBA_5.jpgIZLOZBA_6.jpg

Dragana_i_pobednici.jpg

grupna.jpg

Priredila za Pufnica Fashion & Lifestyle Magazine: Vladana S. Veljković
Izvor & Foto: Providence Marketing Agency 

Jun 2014.