FASHION & LIFESTYLE ONLINE MAGAZINE

INES Janković predstavila kolekciju venčanica u Centru za kulturnu dekontaminaciju

  • Fashion News
  • Events
  • INES Janković predstavila kolekciju venčanica u Centru za kulturnu dekontaminaciju

ines_jankovic.JPG

Modna dizajnerka, Ines Janković, sinoć je na nesvakidašnji način, u vidu dvadesetominutne predstave, na opšte oduševljenje svih prisutnih, u Centru za kulturnu dekontaminaciju, predstavila kolekciju Calla 2015/16 iz linije Modern Bride, njenog brenda INES Atelier. Bela haljina u različitim varijantama prezentovana je na pozornici CZKD-a, posebno scenografski osmišljenoj, u art direkciji poznate dizajnerke Marie Jelesijević.

Manekenke su se pojavljivale na sceni ispred ogromnog zida, koji je iscrtala Darija Basta, jedna za drugom u različitim belim haljinama, praćene muzikom gudačkog kvarteta Intermezzo ifantastičnim svetlosnim efektima mađarskih dizajnera svetla – La Luz. Zbog velikog interesovanja, Ines je prezentovala svoju novu kolekciju u dva termina, a po završetku, tradicionalno, muziku je puštala Tijana T. Ovo je bila idelana prilika da se prikaže i nakit iz kolekcije Modern bride, koji je bio izložen u dvorištu Paviljona Veljković. To je samo uvod u novu kolekciju nakita Bird in space, koju će Ines posebno predstaviti narednog meseca.

U Paviljonu Veljković sinoć su se mogle videti brojne dame iz javnog i kulturnog života Beograda, koje prate i poštuju rad Ines Janković. O kolekciji: Calla 2015/16 je kolekcija belih haljina / venčanica za narednu sezonu iz linije Modern bride. Dizajn modela je baziran na klasičnoj, vanvremenskoj eleganciji, u duhu modernog i geometrizovanog.

Forma cveta kala je poslužila kao inspiracija za siluete modela, ali i kao svojevrsna simbolika, s obzirom na to da je kala oličenje veličanstvenosti i lepote. Otuda i ideja da se bela haljina predstavi na jedan grandiozan način, baš onako kako zaslužuje. Kolekcija Calla sadrži 18 modela, međusobno povezanih formom i prefinjenim materijalima.

U izradi su korišćene različite vrste svila, najfiniji til, francuska čipka, kao i ručno rađene aplikacije sa Swarovski kristalima. Upravo se ovi dekorativni elementi nadovezuju na Ines Atelier priču o nakitu.

U antičkom dobu kala je predstavljala cvet posvecen Heri, Zevsovoj ženi. Darivanjem ovog cveta, pokazujete osobi koliko je jedinstvena, elegantna i posebna, što je upravo poruka Calla kolekcije za modernu mladu.

Priredila Vladana Veljković
Press: Preventer
Oktobar 2015.

ines.jpg

Ana_Stanic.JPG

Duska_Jovanic.JPG

dunja_jovanovic_i_vladislava_joldzic.JPG

nenad_radujevic.JPG

IMG_3351.JPG

IMG_3365.JPG

IMG_3370.JPG

biljana_tipsarevic.JPG

jelisaveta_orasanin.JPG