FASHION & LIFESTYLE ONLINE MAGAZINE

Izabrani predstavnici Srbije za svetski izbor „Best Model of the World“

Beograd 04. decembar 2013.

U organizaciji modne agencije FOX Fashion Agency izabrani su predstavnici naše zemlje za izbor „Best Model of The World”, koji će se održati 7. decembra u Sofiji. Maja Mihajlović i Nikola Stojiljković bili su najbolji od ukupno dvadeset finalista u kategoriji devojaka i mladića a imaće priliku da se nadmeću za laskavu titulu najbolje manekenke, odnosno najboljeg manekena sveta. „Best Model of The World” je svetski izbor za profesionalne modele sa tradicijom dugom preko dvadeset godina. Prvi put je održano 1987. u Istanbulu, u Turskoj a osnivač je Erkan Ozerman. Učesnici ovog izbora dobijaju velike šanse da se pokažu u svetu filmske industrije i advertajzinga. Na svetskom takmičenju „Best Model of The World” do sada je učestvovalo preko 1000 profesionalnih modela iz 136 različitih zemalja a na podijumu su se našle Naomi Campbell, Eva Herzigova, Katoucha Niane i mnoge druge manekenske zvezde.

Maja_Mihajlovi_-_predstavnica_Srbije_na_Best_Model_of_the_World_2013_izboru_02.jpgunnamed.jpg

Ovo takmičenje je pozornica na kojoj se prikazuju najnovije kolekcije vrhunskih brendova, od nakita i kozmetike, preko modne i sportske odeće, do kupaćih kostima i aksesoara (Givenchy, Issey Miyake, Lecoanet Hemant, Nina Ricci, Paco Rabbane, Revlon, Terry Mugler, Torrente, Ungaro i drugi). Zvezde svetske elite kao što su Sophia Loren, Paco Rabanne, Madame Carven, Alexandre De Paris, Yves Saint Laurent, Jean Paul Gaultier, bili su gosti i članovi žirija ovog takmičenja. Svake godine „Best Model of The World” u saradnji sa Fox Fashion Agency bira ženskog i muškog modela koji predstavljaju Srbiju na ovom prestižnom svetskom takmičenju modela. Na prošlogodišnjem izboru, Srbiju je predstavljao Filip Panajotović, koji je poneo laskavu titulu najboljeg manekena Evrope.

Nikola_Stojiljkovi_-_predstavnik_Srbije_na_Best_Model_of_the_World_2013_izboru_01.jpg

O agenciji ‘Fox Fashion Agency’

Modna agencija Fox osnovana je 1999. u Beogradu sa misijom da sa prostora Srbije i regiona plasira manekene u vodeće svetske modne centre: Milano, Pariz, London, Njujork i na modna trzišta Daleke Azije. Do sada je iz agencije potekao čitav niz manekena koji su angažovani za kampanje i revije najprestižnjih globalnih modnih i kozmetičkih kuća kao sto su: Armani, Chanel, D&G, Dior, Gianfranco Ferre, Channel, L’Oreal, Deborah i mnogi drugi. Vodeći svetski časopisi kao što su Vogue, Elle, Marie Claire i l’Officiel objavili su bezbroj editorijala sa manekenima agencije Fox. Ovim je modna agencija Fox sa opravadanjem zaslužila epitet najuspešnije regionalne modne agencije. Agencija je u stalnoj potrazi za novim licima. Više informacija na www.foxmodel.com ili na oficijalnoj stranici www.facebook.com/FoxFashionAgency 

unnamed_2.jpg

Priredila za Pufnica.com: Bojana Veljković - Tomić

Izvor & Foto: FOX press tim