FASHION & LIFESTYLE ONLINE MAGAZINE

JOURNÉE FRANÇAISE Edukativni program Perwoll Fashion Week-a

Fashion: JOURNÉE FRANÇAISE Edukativni program Perwoll Fashion Week-a

Na prošlom, 33. Perwoll Fashion Week-u ustanovljen je koncept gosta-domaćina manifestacije, koji u sebi sadrži pored gostujućih dizajnera zemlje domaćina, obavezan edukativni program u obliku konferencije. U tom kontekstu na 34. Perwoll fashion week-u, na posebno zadovoljstvo organizatora za gosta-domaćina imati Republiku Francusku.

Journee4.jpgJournee5.jpg

Uzimajući u obzir važnost Francuske za globalnu modnu scenu i velike inicijative srpskih dizajnera da čuju iskustva kolega koji stvaraju u samom srcu modnih dešavanja, Modni studio Click se potrudio da ponovo organizuje edukativni program na Perwoll Fashion Week-u u vidu modne konferencije na kojoj će govoriti 3 modna eksperta iz sfere modnog konsaltinga i dizajna - Rafael Jimenez, vlasnik i osnivač konsalting agencije Plan 8; Zoran Bosanac, modni konsultant i art direktor Cerruti-a i Lilian Driessen, modni dizajner francuskog atelejea MariaLux.

Journee7.jpg

Predavanje je namenjeno studentima i mladim dizajnerima koji zele da obogate svoja znanja i saznaju nesto vise o profesionalonom ulasku u svet modnog biznisa. Pored brojnih aktuelnih informacija sa pariske modne scene gosti iz Pariza ce predstaviti karakteristike i logiku tržišnog poslovanja u modnom svetu.

Journee1.jpgJournee3.jpg

Modna konferencija će biti održana u Francuskom institutu, 31. oktobra sa početkom u 18h. Revijalni program će biti održan u zgradi Francuske ambasade sa idejom da se predstavi jedan francuski i jedan srpski dizajner. Iz Francuske nam stiže jedan potpuno novi brend - MariaLux Atelier za koji kreira Lilian Driessen, inače dugogodišnji dizajner za modni brend Victor

Journee8.jpg

& Rolf. Beogradskoj publici će se predstaviti aktuelnom kolekcijom za jesen/zimu 2013/14 pod nazivom “The Horizon is your Horse”. Srpske boje u ovoj kreativnoj utakmici braniće Dragana Ognenović sa svojom prvom linijom i kolekcijom koja je kreirana posebno za ovu priliku. Revije će biti održane takodje u četvrtak, 31. oktobra od 19:30h.

Journee6.jpgJournee9.jpg

Priredila za Pufnica.com: Bojana Veljković - Tomić

Izvor & Foto: Click