FASHION & LIFESTYLE ONLINE MAGAZINE

Modne Vinjete I & 34. Belgrade Fashion Week

Fashion: MODNE VINJETE I & 34. Belgrade Fashion Week
 
Modne vinjete ovoga puta su održane u Ustanovi kulture Parobrod. Koncept Vinjeta postao je omiljen mnogim dizajnerima, ali i brojnim posetiocima koji svaki put sa podjednakim nestrpljenjem očekuju da vide kako same radove umetnika, tako i načine na koji će biti predstavljeni, a to je potvrdila i gužva koje se stvorila ispred UK parobrod i koja je potrajala, kako ispred, tako i unutra čitava dva sata.

Na prvom nivou Parobroda, bile su Ana Vasiljević, Svetlana Jaćović i Brend Lily Tailor, iza koga stoje Ljiljana Joksović Mutić i Darko Milojević.

Vinjete.jpg

Ana Vasiljević je predsatvila kolekciju pod nazivom ’’Rebirth of truth’’. Modeli i nosioci modnih kreacija su bili metaforički predstavljeni kao grupa uličnih umetnika u pomalo futurističkom maniru i sa namerom da spoje sadašnjost i budućnost, prožimajući kroz pokret, projekcije i muziku nadrealne, mistične, simboličke odrednice priče o pronalaženju istine.


Svetlana Jaćović je prikazala kolekciju “Krug” koju čine ručno rađene unikatne haljine, visokog kvaliteta izrade od najfinijih svila, kože i posebnih materijala koji ističu ženstvenost figure i naglašavaju struk. Uz osnovnu siluetu svaka haljina ima na sebi ručno izrađene detalje bez ijednog industrijskog procesa u finalnoj estetskoj obradi. Autorka je bila inspirisana vrstama raspoloženja i životnih situacija koje prate svakog pojedinca i koje imaju svoj ciklus.

Vinjete1.jpgVinjete7.jpg

Lily Tailor kolekcije za jesen/zimu 2013/14 NEUSTRAŠIVA PRIČA je inspirisana lifestyle-om 40-tih godina XX veka i namjenjena je svim muškarcima i ženama koji “neustrašivo” mogu da pronađu sebe. Za kolekciju su karakteristični povratak dvorednom kopčanju, povišenom struku i širokim pantalonama, kao i mekani i sofisticirani nabori na bluzama.

Priredila za Pufnica.com: Bojana Veljković - Tomić

Izvor & Foto: BelgradeFashionWeek