FASHION & LIFESTYLE ONLINE MAGAZINE

Modne Vinjete II & 34. Belgrade Fashion Week

Fashion: Modne Vinjete II & 34. Perwoll Fashion Week

Na prvom spratu UK Parobrod u okviru programa Modne Vinjete bile su izložene instalacije Dejane Momčilović, Milice Pavlović i brenda KLASA.

Dejana Momčilović je donekle iznenadila domaću modnu publiku, modelima koji su i dalje nepogrešivo njeni, ali koji imaju uvedene određene inovacije u osmišljavanju formi i unošenju sasvim novog pokreta u tkaninu. Dejana je več nekoliko puta učestvovala u programu Modne Vinjete, tako da je i ovog puta uspela da ostavi izuzetan utisak na sve poznavaoce mode.

Vinjete8.jpg

Iza brenda KLASA stoji deset mladih dizajnerki sa Fakulteta primenjenih umetnosti. To su Ivana Lazarević, Sanja Stepanović, Ivana Stojanović, Katarina Bogdanović, Jelena Antanasijević, Zorana Stojanović, Teodora Živković, Senka Kljakić, Monika Ratković i Sanja Manakoski. U okviru Modnih vinjeta prikazali su deset silueta izdvojenih iz svoje nove kolekcije. Brend KLASA je na prethodnoj nedelji mode dobio Textil Young Award i u saradnji sa firmom Textil UE pažljivo su izabrani materijali koji će obeležiti KLASA kolekciju za predstojeću sezonu.

Vinjete4.jpgVinjete3.jpg

Milica Pavlović je predstavila modele koje sama naziva „odeća u vidu aksesoara i obrnuto”. Prikazani komadi se istovremeno mogu smatrati nakitom za telo, kao i ukrasnom odećom. Koncept ove kolekcije sažet je rečima Oskara Vajlda: ''Čovek treba ili da bude umetničko delo ili da ga nosi''.

Priredila za Pufnica.com: Bojana Veljhković - Tomić

Izvor & Foto: BelgradeFashionWeek