FASHION & LIFESTYLE ONLINE MAGAZINE

PAL ZILERI - KOLEKCIJA JESEN/ZIMA 2014-2015

ZVANIČNI POZIV PREDSTAVNICIMA MEDIJA POVODOM TRIDESET ŠESTE REVIJE
DONCAFE PRESENTS
KOLEKCIJA JESEN/ZIMA’14-’15

 

Poštovani dugogodišnji prijatelji vrhunske muške mode PAL ZILERI,
Predstavlja nam veliko zadovoljstvo da Vas, u ime kompanije FILINVEST (Generalnog zastupnika renomirane italijanske robne marke PAL ZILERI) pozovemo da prisustvujete trideset šestoj reviji “DONCAFE PRESENTS - PAL ZILERI” KOLEKCIJE JESEN/ZIMA ’14-‘15 !

Ova priznata manifestacija – predvodnica svake modne sezone u našoj zemlji - predstavlja najviša modna, stilska i estetska dostignuća PAL ZILERI jedne od vodećih svetskih robnih marki za mušku modu.

PAL ZILERI - KOLEKCIJA JESEN/ZIMA 2014-2015

STILSKE LEKCIJE „DENDI“ IZGLEDA '60-tih

Elegancija jednog od najvećih umetnika i kulturnih stvaralaca 20-tog veka, Lučina Viskontija, inspirisala je novu Pal Zileri kolekciju za jesen/zimu '14-'15. Vrhunski umetnik neorealizma, pozorišni režiser i sofisticirani perfekcionista i aristrokatski esteta, Viskonti je bio neprikosnovena stilska ikona , simbol elegancije dekade '60-tih.

To su bile godine u kojima je oblačenje postalo umetnost za „dendije“. Svakodnevne estete svoj stil su iskazivale kroz kombinovanje kariranih sakoa sa pantalonama u boji, uz široke revere i izrazito dezenirane kravate. Ovako bogati dizajn je inspirisao novu Pal Zileri kolekciju za predstojeću sezonu jesen/zima.

Izbor boja nas uvodi u četiri osnovne teme:
napuljsko plava - u kombinaciji sa nebo plavom i svetlo sivom, uz detalj mornarsko plave sa tamno ljubičastim kontrastima,
boja konjaka - u kombinaciji sa antracit sivom i zagorelo crvenom,
oktansko plava - naglašena nežnom nijansom geranijuma, i
svetlo bež - koja je presečena sa lila nijansom i svetlo sivom.

Predivan izbor tkanina, proizvedenih u širom sveta čuvenom italijanskom centru za vrhunski tekstil - Bieli, predstavlja super 150s prediva, karirani flanel (Saxony), 100% kašmir za sakoe i kapute, dezene Princ od Velsa i široki karo. Luksuzni materijali su naglašeni platnenom osnovom sakoa, uz poštovanje prave italijanske tradicije Pal Zilerija koja oslikava svoju proizvodnu izvanrednost.

Siluete su nedvosmisleno naglašene širokim reverima i „cigareta-fit“ pantalonama sa visokim strukom. Ovaj dendi izgled može se primetiti i kod košulja koje na sebi imaju štampane sitne dezene, uz karirane sakoe i dezenirane kravate u boji.

Ležerni gornji delovi garderobe kreiraju se od luksuznih sportsko tehnoloških materijala. Svila i kašmir su materijali za jakne uz završni rad od jelenske kože. Parka je sačinjena od ekskluzivnog Biela materijala. Jakne su pravljene od ultra lagane napa kože kao za rukavice, pojačane postavom za sakoe. Vikend izgled podrazumeva isprane materijale sakoa, kariranih pantalona od vlaknaste vune, u kombinaciji sa kardiganima od kašmirske vune koji su kreirani da liče na jakne - kao i duge jakne od vlaknastih materijala za sakoe.

 “ON THE ROAD”… Njujork!

Putovanje kroz grad koji je “svet u svetu”… Simbol modernog i eksperimentalnog - gde je sve moguće. Pal Zileri LAB kolekcija za ovu sezonu inspirisana je Njujorkom. Glavni akteri: vitke i moderne siluete, precizne linije, slojevite tkanine - maksimalno udobne i namenjene za sve prilike, topli i lagani materijali. LAB simbolično putuje kroz sva predgrađa “Velike jabuke”, kreiran pod njenim uticajem i bojama. Od boemskog duha Ist vilidža sa nijansama sive i braon, do novog urbanog Sohoa sa vojno-etno šarama i antracit nijansama asfalta u kombinaciji sa vojno zelenom, namenjenoj kamuflaži u “urbanoj džungli”. Poslednja stanica ovog putovanja kroz metropolu odražava se kroz boje okeana. Mirne i sofisticirane plaže Montauka nude savršenu kombinaicju boja i nijansi Atlantika.

 •OPUŠTENA IST VILIDŽ SIVA - To je bio svet Kerouaka, Burouza i Vorhola…Ova inspiracija nudi nežan i retro stil nijansiranja u kombinaciji sa vrstom materijala i aksesoara, uz boemski i avangardni stil. Boje se kreću od sive to blato braon melanž nijanse, sa šal kragnama ozbiljnog volumena. Kardigani su obogaćeni efektnim amblem zakrpama, a klasični i vanvremenski materijali koriste se za parke od Alkantara mikrofibera, postavljenih sa novim aktivnim materijalima.

•URBANI VOJNI SOHO Savršena kombinacija grandž stila i mode…Inspirisan istorijskom četvrti livnica gvožđa ,u njemu dominiraju nijanse sive, antracita i boje dima. Boje su pomešane sa tamno vojno zelenom koja daje savršen urbani - vojni stil u kombinaciji sa prirodnom elegancijom grada. Crne najlon jakne su formalnog kroja, sa nežnim prelivanjem u duginim bojama. Jakne su kreirane u kombinaciji nežne kože sa melanž tkaninom.

•PLAVI MONTAUK - Boje okeana kod Long Ajlenda, “ostrva na ostrvu” koje odlikuje osećanje putovanja do Njujorka. Kolekcija sadrži sve nijanse plave boje, od mornarsko plave do tamno plave, od svetlo plave do indigo plave. Materijali su delikatni: mekani kao vuna, udobni kao streč materijali u kombinaciji sa toplom sportskom odećom, forme koja prati siluetu tela. Ultra-lagane najlon jakne nežnih boja razigrane su raznim motivima šara. Sakoe odlikuje vrhunski krojački rad, dok su jakne uočljive upotrebonm brojnih džepova, sačinjene od toplih vunenih tkanina. Trikotaža uključuje rolke od Merino vune i kašmira kao i kape sa nijansama plave i krem bele, u savršenom šik stilu.

REVIJA „DONCAFE PRESENTS - PAL ZILERI” (kolekcija jesen/zima’14-‘15) biće održana
U PONEDELJAK 8.SEPTEMBRA 2014. U MEĐUNARODNOM KONGRESNOM CENTRU „BELEXPO”, N. BEOGRAD
SA POČETKOM U 21:00

Zastupnik firme Pal Zileri za Srbiju i Crnu Goru je kompanija Filinvest koja već skoro dvadeset godina sarađuje sa ovom renomiranom kućom italijanske muške mode. Od 1996. godine Filinvest organizuje prezentaciju modela Pal Zileri u Beogradu, dva puta godišnje kao u svim svetskim metropolama. Aktuelne modele Pal Zileri sa kompletnim pratećim asortimanom možete naći u centralnoj prodavnici
na adresi Makedonska ulica br.19., kao i u Fashion House Outlet Centru kod Indjije.

Mnoge poznate ličnosti širom sveta su klijenti i promoteri firme Pal Zileri, medju kojima se izdvajaju Romano Prodi, Silvio Berluskoni, Pipo Baudo, Toto Kotunjo, Franko Nero, Oliver Birof, Lotar Mateus, Roberto Bađo, Fabio Kapelo, Dejan Savićević . . .

Kompanija FILINVEST se ljubazno zahvaljuje sledećim renomiranim partnerima u realizaciji programa i revije:
UNICREDIT BANK, TELEKOM, GRAND MOTORS Jaguar, AIK BANKA , FITNESS HOUSE.