FASHION & LIFESTYLE ONLINE MAGAZINE

“DONCAFE PRESENTS - PAL ZILERI” KOLEKCIJU PROLEĆE/LETO 2015 !VARIJACIJE INSPIRISANE TEMOM LAKOĆE – SA PRATEĆOM PALETOM BOJA I NOVIM MATERIJALIMA

  • Fashion News
  • Events
  • “DONCAFE PRESENTS - PAL ZILERI” KOLEKCIJU PROLEĆE/LETO 2015 !VARIJACIJE INSPIRISANE TEMOM LAKOĆE – SA PRATEĆOM PALETOM BOJA I NOVIM MATERIJALIMA

pz_summer2015_foto_2.jpg

Pal Zileri kolekcija za sezonu proleće/leto 2015 inspirisana je estetikom filma “Talentovani gospodin Ripli“. Zaplet ovog važnog kinematografskog ostvarenja vrti se oko strasti, avanture i putovanja duž slikovite i sunčane Italije, predstavljajući nam motive od monumentalnih gradova do magije Mediterana i ostrva kao što su Ishija i Kapri.

Živopisna paleta boja odlikuje kolekciju Pal Zileri za aktuelnu sezonu - u sledećim slikovitim celinama:

- Sve nijanse boje mora – plava je pomešana sa belom uz tragove žute koja se uvodi kao deo letnje kolekcije.

- Bež boja u pesak nijansi u kombinaciji sa bledo belom i ljubičastom nijansom boje vrbe.

- Zemljani tonovi kombinovani sa izbledelom nijansom roze boje i indigo plavom.

Uglađene siluete i velike ukrojene manžetne daju karakterističan izgled epohe 60-tih godina kolekciji za ovo leto. Kroj Pal Zileri sakoa ističe se manžetnama i šavovima.

Ekskluzivne tkanine, po tradiciji nastale u Bieli, odlikuje prepoznatljivi „retro“ izgled:

- Tekstura tkanina za odela je 100% vuna izuzetne finoće;

- „Heringboun“ i „Nate“ šare, utkane u prirodna vlakna, i

- tkanine obojene i isprane da poprime iznošen „starinski“ izgled...

Unapređena verzija „Doge“ sakoa ističe se dugmićima koji su replika zlatnih dukata iz doba „Nezavisne Venecijanske republike“ i sa sakrivenom šarenom postavom, koja na sebi sadrži naslikanu rutu Magelanove ekspedicije na Putu svile. Štampani površinski motivi za ovu sezonu izrazito verno predstavljaju stil i završni rad karakterističan za statusnu marku „MADE IN ITALY“.

Neformalna kolekcija prikazuje ultra moderne siluete, sa kratkim jaknama („bomber“ stil i vodo-otporne jakne) koje se nose uz krojene pantalone sa uskim nogavicama.

Pal Zileri takođe kombinuje prefinjeni stil krojenja sa tehničkim materijalima u svojoj savremenoj kolekciji - naziva “Aktivan život“, čije glavne karakteristike jesu:

- Tanka vodootporna svila;

- Mešavina tehničkog materijala/vune sa „troslojnim“ duplim licem

- Vodootporna vuna i svila - sa ubačenim kožnim dodacima.

Neformalna kolekcija takođe prikazuje i trikotažu, pantalone na pruge kao i pamučno-lanenu i uvek aktuelnu klasičnu tunika košulju, inspirisanu Marokom. Elegancija se - kao i uvek - kombinuje modernim dizajnom krojeva vrhunskih majstora zanata iz radionica Pal Zileri, kao i visoko-tehnološkim materijalima koji su ovosezonski hit.

REVIJA „DONCAFE PRESENTS - PAL ZILERI” (kolekcija proleće/leto2015) biće održana u utorak 10.MARTA 2015. U BELEXPOCENTRU. 

Zastupnik firme Pal Zileri za Srbiju i Crnu Goru je kompanija Filinvest koja već skoro dvadeset godina sarađuje sa ovom renomiranom kućom italijanske muške mode. Od 1996. godine Filinvest organizuje prezentaciju modela Pal Zileri u Beogradu, dva puta godišnje kao u svim svetskim metropolama. Aktuelne modele Pal Zileri sa kompletnim pratećim asortimanom možete naći u centralnoj prodavnici na adresi Makedonska ulica br.19., kao i u Fashion House Outlet Centru kod Indjije. Mnoge poznate ličnosti širom sveta su klijenti i promoteri firme Pal Zileri, medju kojima se izdvajaju Romano Prodi, Silvio Berluskoni, Pipo Baudo, Toto Kotunjo, Franko Nero, Oliver Birof, Lotar Mateus, Roberto Bađo, Fabio Kapelo, Dejan Savićević . . .

Priredila Vladana S. Veljković
Press& Foto: PROVIDENS
06.03.2015. 10:15am Cirih 

PALZILERI_foto_1.jpg

pz_summer_2015_foto_3.jpg