FASHION & LIFESTYLE ONLINE MAGAZINE

POBEDA NA SVETSKOM IZBORU ZA LICE GODINE 2013

POBEDA NA SVETSKOM IZBORU ZA LICE GODINE 2013

Na velikom svetskom finalu LOOK OF THE YEAR, održanom 31. avgusta na Taromini, Srbiju je predstavljala prelepa Katarina Milosavljević i time ostvarila veliki uspeh i nagovestila put ka internacionalnoj modnoj karijeri.

LICE_GODINE_2013_26.JPG

Titulu najbolje na ovom prestižnom takmičenju, ponela je osamnaestogodišnja devojka iz Hrvatske, Kim Kosanović, koja je kao i Katarina izabrana na regionalnom takmičenju u Beogradu u organizaciji modne agencije Model Scouting Office i SuperStar worldwide.

LICE_GODINE_2013_6.JPG

Na prelepoj sceni antičkog teatra u Taormini, rustičnom Sicilijanskom gradiću, poznatom kulturnom i turističkom mestu održan je modni spektakl, The Look of the Year. Ovo nije samo izbor budućih top modela već i uvaženi modni događaj koji promoviše modu i nagrađuje modne stvaraoce.

LICE_GODINE_2013_3.JPG

Scena je izgledala nestvarno, scenografiju su činile zidine teatra pod otvorenim nebom, a manekenke koje su došle iz 40 zemalja sveta nosile su velelepne kreacije visoke mode, aktuelnih pret a porte trendova, ali i talentovanih mladih dizajnera.

LICE_GODINE_2013_13.JPG

Program je vodila atraktivna voditeljka Jessica Polsky, a muzičke numere izvodili su aktuelne italijanske zvezde, Paolo Meneguzzi i Michel Altieri, koji su specialno za ovu priliku doleteli iz New Yorka i Londona gde žive i produciraju svoje albume.

LICE_GODINE_2013_14.JPG

Naše devojke, finalistkinje izbora za LICE GODINE,održanom u direktnom prenosu na televiziji Pink, krajem jula, blistale na sceni! Srbiju je predstavljala Katarina Milosavljević, Crnu Goru-Maja Čukić, Bosnu i Hercegovinu-Jovana Gajić, a Hrvatsku-Kim Kosanović.

LICE_GODINE_2013_20.JPG

Nastupale su na revijama Enrico Coverija, Marelle Ferere, Chiare Boni. Predstavnice Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije, su plenile lepotom i šarmom, a najbližu konkurenciju pravile su im Poljakinja, Ukrainka i Italijanka. Učešće na ovom prestižnom događaju devojkama je omogućila agencija Model Scouting Office koju predvodi je Jelena Ivanović, modni agent i nosioc licence za LICE GODINE u zemljama našeg regiona.

LICE_GODINE_2013_21.JPG

U pratnji Jelene devojke su otputovale na Siciliju, gde su imale trodnevne pripreme u Sheraton hotelu u Cataniji. Uvežbavale su svoj nastup, fotografisale se, snimile brojne intervjue ali i iskusile zajednički život modela. Susrele su se brojne nacionalnosti i kulture kao i različiti tipovi lepote a sve pod budnim okom kreatora, fotografa, casting direktora,modnih agenata.

LICE_GODINE_2013_25.JPG

Katarina Milosavljević, predstavnica Srbije, bila je primećena od samog početka, a organizatori su nam poverili da je bila u tesnoj trci za pobedu, plenila je svojom ženstvenošću i širokim osmehom.

LICE_GODINE_2013_22.JPG

Nijanse su presudile, pa je titulu svetskog lica godine ponela Kim Kosanović iz Zagreba, jedna od naših regionalnih finaliskinja. Osamnaestogodišnja Kim našal se pod bljeskom fotoaparata brojnih reportera koji su pohitali na scenu da snime novo Lice kojem se smeši blistava budućnost u svetu mode.

LICE_GODINE_2013_23.JPG

Ova pobeda donela je, ne samo pobednici, veliku medijsku pažnju, već i svim učesnicama. Fotigrafije Kim Kosanović i intervjue prenće svetski mediji. Ovo finale je još jednom pokazalo, da su slovenska lepota i šarm kapital koji nam je dat vekovima.

LICE_GODINE_2013_4.JPGLICE_GODINE_2013_1.JPG

Dobre vesti, za sve one devojke koje se žele baviti manekenstvom i postići internacionalnu karijeru, da Model Scouting Office uz podršku PR agencije SuperStar Worldwide nastavlja potragu za Novim Licima i to u svim zemljama regiona. 

Priredila za Pufnica.com: bojana Veljković - Tomić

Više informacija o LOOK OF THE YEAR 2013 na: www.licegodine.com