FASHION & LIFESTYLE ONLINE MAGAZINE

Predstavljena nova kolekcija nakita brenda INES Atelier u restoranu Dijagonala 2.0

16.12.2013. Beograd

U prostoru restorana Dijagonala 2.0 , predstavjena nova kolekcija nakita brenda INES Atelier, iza koga stoji uspešna dizajnerka Ines Janković. U vrlo maštovito osmišljenoj scenografiji, s konceptom gozbe, nakit je postavljen kao hrana na velikom stolu za kojim su sedele manekenke u kreacijama Ines Janković.

unnamed_5.jpg

Ovako drugačiji pristup prezentaciji kolekcija je oduvek bio karakterističan za Ines Atelier. Prisutni gosti bili su u prilici da prvi vide komade koji će svoju evropsku premijeru doživeti u januaru 2014. u Parizu, na sajmu Who’s next. Nova kolekcija nakita sadrži dve linije: Prvu liniju čine komadi izrađeni od Swarovski kristala, upredenih traka, svilenih gajtana i metalnih komponenti. Bogat kolorit, masivan izgled, atraktivan dizajn daju ono što odlikuje ovaj nakit, tzv. statement jewellery.

unnamed_3.jpg

Druga linija predstavlja kontrast prvoj; karakteriše je minimalistički dizajn, u vidu svedenih formi i pročišćenih linija. Ines je u izradi ovog dela kolekcije koristila mahom metalne delove u kombinaciji sa poludragim kamenjem. Osim u beogradskom showroom-u u Dositejevoj 22/2, nakit sa potpisom INES Atelier se može kupiti i u Hrvatskoj, kao i na čuvenom sajtu Caratime.com koji pokriva Evropu i SAD.

unnamed_4.jpg

Za narednu godinu, u planu je ekspanzija na evropsko tržište i saradnja sa vodećim showroom-ovima. Kao i prethodna, i 2013. godina je za Ines Janković bila izuzetno uspešna. Prikazala je kolekciju za sezonu proleće-leto 2014, pod nazivom GLOW, revijom u Sava Centru. Sa ovom kolekcijom Ines je bila i u New Yorku, gde je uradila lookbook, koji je fotografisala Milena Rakočević, a kolekcija je prikazana na nedavno završenim nedeljama mode u Zagrebu i Ljubljani.

unnamed_6.jpg

unnamed_2.jpg

unnamed_7.jpg

unnamed_11.jpg

unnamed_10.jpg

unnamed.jpg

Priredila za Pufnica.com: Bojana Veljković - Tomić

Izvor: Prevent

Foto: Aleksandar Carević