FASHION & LIFESTYLE ONLINE MAGAZINE

Tijana i Mila na Nedelji mode u Skoplju!

Fashion: Tijana i Mila na Nedelji mode u Skoplju!

Četvrto veče sedmog po redu Skopje Fashion Weeka zatvorile su novosadske dizajnerke Tijana i Mila Popović modelima iz kolekcije „After Colors“ za jesen /zimu 2013.

slika_1.jpg
Gđa Dragica Janjić, konzul RS i gđa Dušanka Divjak-Tomić, ministar-savetnik u Ambasadi RS sa dizajnerkama.

Ovo je drugi put kako domaće dizajnerke izlažu na modnoj manifestaciji koja se dva puta godišnje održava u glavnom gradu Makedonije i traje dve nedelje. Dizajnerski duo je do sada više puta izlagao na Beogradskom FW, kao i na Nedeljama mode u Londonu, Brajtonu i Birmingemu u Engleskoj.

sl_05.jpg

Kolekcija je promovisana u formi izložbenih eksponata i multimedijalne prezentacije na međunarodnom Festivalu reciklažne umetnosti Drap ART u Barseloni oktobra 2012, dok je prvo revijalno predstavljanje imala na Internacionalnoj nedelji mode u Birmingemu u martu ove godine.

sl_6.jpgsl3.jpg

Kolekciju čine odevni predmeti nastali kao posledica dekonstrukcije forme i primene reciklaže u funkciji savremenih odevnih predmeta. Analizom antiforme i ahromatskih tonskih vrednosti nastala je kolekcija gde dominiraju tamni tonovi uglavnom crna sa bronzanim, bordo, plavim i zlatnim momentima.

sl2.jpgsl4.jpg

Korišteni su teški materijali, koža, guma, pvc, plastilka sa dosta lanaca, mreže, nitni, kopči-metalnih detalja koji dominiraju kolekcijom u kontrastu sa nežnim i tankim materijalima kao što je svileni muslin. Na reviji održanoj u prepunoj sali Audio Porshe salona u Skoplju među zvanicama iz javnog i kulturnog života bili su prisutni i članovi diplomatskog kora Ambasade Republike Srbije u Makedoniji. Nedelja mode u Skoplju trajaće do 14. aprila, dok će domaća publika kolekciju “After Colors” Tijane i Mile Popović imati prilike da vidi na njihovoj samostalnoj reviji sredinom juna u Novom Sadu.

Priredila za Pufnica.com: Bojana Veljković - Tomić