FASHION & LIFESTYLE ONLINE MAGAZINE

Završen V BAFE: novi dizajneri osvajaju region

Modna manifestacija Balkan Art Fashion Event protekla u duhu svestrane kombinacije minimalizma, avangarde, klasike, etna i gotike koji su se preplitali tokom svih 5 dana njenog trajanja

Modnim performansom “Live Dolls” dizajnerki Marine Mićanović i Svetlane Blagojević, V BAFE svečano je zatvoren. Mladi dizajneri iz Srbije i zemalja regiona prezentovali su svoje viđenje savremenog odevanja crpeći inspiraciju iz najrazličitijih stilova, i to uz neočekivane izbore kada su materijali i načini izrade u pitanju.

Na novembarskom Balkan Art Fashion Event-u prisustvovali smo novim i kreativnim pristupima kreiranju koji imaju posebnu snagu i svežinu kada su mladi autori u pitanju. To daje nadu i novu energiju koja je našoj modnoj sceni preko potrebna”, ističe Luka Opačić, generalni menadžer BAFE-a.

Me and the machine, Kruno Jendrijev, Olja Stojanović, Stevan Božanović i drugi su smelim kombinacijama materijala poput neoprena, plastike, kao i sopstvenom reinterpretacijom nekih klasičnih komada jasno označili minimalistički pravac koji prati njihov rad.

Etno motivi i njihova stilizacija sa savremenim elementima dali su posebnu svežinu kolekciji ''Uspomene'', dizajnera Đorđa Baščarevića.

Spoj originalnosti i preciznosti izrade koji prate rad 19-godišnjeg Stefana Ristića ovog puta iznedrio je kolekciju “Predator”, koja koristi simboličku snagu crnog leptira na jako efektan način.

Treće večeri BAFE-a Lazar Ilić, Ivan Jakić, Tijana Milunović i drugi pokazali su kako vanvremenska elegancija crne večernje haljine, bogatog nakita i klasične siluete može osvojiti na prvi pogled. Andrea Jovanovska i Milica Kandić su kombinacijom military elemenata i cvetnog printa na različite načine dale portret hrabre, ali i nežne devojke.

Glavni cilj Balkan Art Fashion Event-a je upoznavanje javnosti sa novom generacijom mladih modnih stvaralaca iz Srbije i zemalja regiona. Posebnu pažnju BAFE posvećuje pomaganju razvoja onih autora koji modu i odevanje ne shvataju kao samo jednu od grana industrije, već i kao svojevrstan umetnički performans koji se odvija kako na modnoj pisti, tako i na ulici.

Naredni BAFE očekuje nas već na proleće, a više informacija možete pronaći na: http://on.fb.me/1o0fRIh

Priredila: Bojana Veljković -Tomić 
Izvor & Foto: B
AFE
03.12.2014. 08:40am Beograd

unnamed_1.png
Stefan Ristić

unnamed_4.png
Djordje Baščarević

unnamed_9.png
Vanja Veselić & Me and the machine (HR)

Lazar_Ilic.jpg
Lazar Ilić (CG)