FASHION & LIFESTYLE ONLINE MAGAZINE

12. Dukley Fashion Connection


FC.jpg

U organizaciji modne agencije "Mondaine models”, a pod pokroviteljstvom Opštine Budva i Turističke organizacije Budva, od 27.- 28.09.2013. godine u raskošnom ambijentu turističkog kompleksa "Dukljanski vrtovi" na rtu Zavala u Budvi, održaće se "12. Dukley gardens fashion connection". 

S ciljem da lijepe vrtove učine još raskošnijim, organizatori su odlučili da prva noć, pored klasičnih modnih revija, bude obilježena i nešto drugačijim prezentacijama novih kolekcija, kako bi svaki pedalj Dukljankih vrtova, kojim budu prolazile zvanice, bio u duhu novih modnih trendova. Takvim načinom prezentacije biće premijerno predstavljene nove kolekcije Marine Banović Džuver i mlade dizajnerke Ane Ličine iz Belgije kojoj će ovo biti prvo predstavljanje crnogorskoj publici. Iste večeri na pisti će se novim kolekcijama predstaviti Lazar Ilić, srpska slikarka i dizajnerka Jelena Blečić, salon vjenčanica “Na zrnu graška” sa novom “Pronovias” kolekcijom i Boško Jakovljević sa kolekcijom “Martini Vesto “ i “PWL”.

Druga noć će biti obiljžena velikom samostalnom revijom italijanske modne kuće "Liu JO". Riječ je eksluzivnoj revijskoj kolekciji za jesen-zimu 2013/14 koja će specijalno povodom "Fashion connection"-a biti dopremljena iz Milana. Samom dogadjaju će prisustvovati predstavnici ovog brenda iz Italije. Zasluge što će crnogorska publika biti u prilici da prvi put vidi revijsku kolekciju ove modne kuće pripadaju i firmi "Samms" d.o.o., generalnom uvozniku za Crnu Goru.

Zaštitno lice događaja je crnogorska manekenka Sandra Burić, koja je ukrasila naslovnicu poslednjeg srpskog izdanja „Elle“ magazina. Ona je, na koktelu za predstavnike medija, održanom u čast zvaničnog početka kampanje, pozirala pred objektivom fotografa Aleksandra Jaredića, a proces nastajanja oficijelne fotografije zabilježili su i skoro sve crnogorske medijske kuće.

Na pisti će se naći najbolji manekeni i manekenke iz Crne Gore i regiona, a za njihovu šminku i frizuru pobrinuće se Ljubica Bulatović i tim Zorana Vukčevića iz Podgorice.

Prezentacija kolekcija će obje večeri početi u 20h, a nakon istih za zvanice, iz svih sfera društvenog života Crne Gore i regiona, biće priređen after party u "Dukley Beach Lounge gardens"-u. Od male tekstilne fabrike, nastale 1995.godine, u Carpi (Modena), Liu jo danas sa preko 220 monobrand radnji u 44 zemlji na 3 kontinenta: Evropa, Afrika i Azija, predstavlja brend koji zauzima jednu od vodećih pozicija na modnom tržištu.

promo.jpeg

Do 2013. godine razvili su preko 10 linija, koje obuhvataju širok asortiman od odjeće do obuće i dodataka kao sto su : Liu Jo pre-collection, Liu Jo collection, Liu Jo jeans, Liu Jo accessories, Liu Jo shoes, Liu Jo Les Plumes , Liu Jo underwear&beachwear kao i Liu Jo junior.

Od samog početka, kroz svoje kolekcije Liu Jo stavlja akcenat na ženstvenost i slobodan duh, kombinujuci najfinije materijale i boje. Namijenjen je urbanim, sofisticiranim,, smjelim, modernim ženama koje znaju šta hoće, koje su spremne da se poigraju sa modom, kombinujući čak i jednostavne komade na drugačiji način.

Od 201. godine zaštitno lice brenda je Kate Moss. Nova kolekcija , jesen/zima 2013 predstavlja dvije linije: -new sensual femme- gdje su ostali dosljedni svom prepoznatljivom stilu, pastelnim tonovima i najfinijim materijalima, i -black and white- gdje je akcenat na suprotnostima koje se privlače a koje ujedinjene kroz minimalistcke linije ostavljaju snažan utisak.

Fashion & Lifestyle Magazine: Bojana Veljković - Tomić