FASHION & LIFESTYLE ONLINE MAGAZINE

Alex Acid

Alex, recite nam nešto više o sebi i Vašim ilustracijama
Odrastao sam u porodici koja me je od malih nogu upoznavala sa čarima umetnosti. Kao jako mali sam pohađao umetničke škole gde sam polako razvijao svoj talenat koji sam nasledio od tate. U srednjoj školi pojavilo se interesovanje za modu, tako je imaj pravac i stil crtanja evoluirao u modnu ilustraciju. Nikada nisam odlučio da ću se baviti modnom ilustracijom, ona je spontano ušla u moj život i imam tu sreću da mi je hobi zapravo postao i posao. Moje ilustracije su minimalističke sa dozom ekscentričnosti , veliku pažnju posvećujem i detaljima, jer je to uglavnom ono što me inspiriše ¡ prvo što primetim gledajući neku revija ili kampanju.

Kako izgleda proces stvaranja jedne ilustracije?
Svaki proces je počeo jednom velikom šoljom kafe, bilo da je nalet inspiracije došao u 1 popodne ili 4 ujutru, uz koju se proveravaju mejlovi,blogovi i modni portali u potrazi za inspiracijom. Zatim se prelazi na prljaviji i kreativniji deo. Papiri svuda po sobi, olovke i bojice po sobi, opiljci  nakon rezanja,mrlje od grafita i akvarela, pravljenje koncepta i priprema za sledeći deo. Skeniranje, visečasovno sedenje pored ekrana, menjanje koncepta, utrnulost u prstima od grafičke table, dorada i ilustracija je spremna za sherovanje.

Da li ja važniji sam proces ili proizvod?
Smatram da je podjednako bitan i proces ¡ prozvod. Jedina razlika je u tome što u procesu imamo tu slobodu da još menjamo i razvijamo ideju, sve do onog renutka kada smo spremni da je podelimo kao proizvod sa drug¡ma.Nakon toga nema nazad.

Ko su Vam omiljeni  ilustratari?
Postoji veliki broj ilustatora i umetnika čiji rad jako volim i cenim. Anastase Charles, Gray Richard, Nawel, Verhoeven Julie, Mišo Filipovac, Marijana Oršolić su ljudi čiji rad treba pogledati.

Kako bi opisali Vaš stil oblačenja?
Nisam neko ko slepo prati trendove. Dišem intuitivno , pokrenut osećanjima. Želim da se osećam dobro u onome što nosim. Inspiraciju volim da pronađem na tumblru i Njujorškim ulicama. U mom ormanu nećete naći boje, osim bele i cme. Obožavam oversized majice i džempere ukobinovane sa skinny jeansom.

Axel32.jpg

axel10.jpeg

axel8.jpeg

axel12.jpeg

axel2.jpeg

Axel4.jpeg

mail.google.com.jpeg

Priredila Vladana Veljković
Foto: ALEXACIDILLUSTRATIONS
Vreme: 20:00h | 25. jul, 2015. Cirih