FASHION & LIFESTYLE ONLINE MAGAZINE

"BISTRIK" new collection by Stevan Božanović

Fashion & Lifestyle Magazine PUFNICA.COM Vam sa ponosom predstavlja  modni edotorial za novu "BISTRIK"  kolekciju by Stevan Božanović
design - Stevan Božanović
models - Olga Milisavljević, Mladen Ivković, Viktor Katić
make up - Sandra Tišma
photo - secret
assistants - Katarina Pinterović, Ivana Jovanović

O kolekciji
"BISTRIK" - kolekcija je slučajno krenula da se rađa, kada sam preslušavao pesme naše predivne pevačice Bilje Krstić i njenog Bistrik Orkestra. Onda je krenulo istraživanje na polju naše tradicionalne nošnje, naših običaja, folklora. 

Došao sam na ideju da kolekciju podelim u tri etape. Prva etapa je "military", vojska i ratovi koji su nekako uvek uključeni i nekako uvek zahvatali našu zemlju, i nošnja koja se menjala iz rata u rat. Druga etapa je "blue", inspirisan plavom, koja se jako retko pojavljuje u našoj narodnoj nošnji. I treća etapa je "folk" u kome se nalaze tkani materijali, sa dosta geometrijskih i floralnih stilizacija. 

Kolekcija iz tri etape, a sve se spaja u jednu i sve se međusobno povezuje. Sa street style notom, urbano, i pomalo alternativno. Kombinacija laganih i lepršavih(neuobičajeno za zimu) materijala, sa tvrdim i teškim, tkanim materijalima. Kolekcija je muško-ženska za jesen-zimu 2015/16.

Priredila Bojana Veljković - Tomić
Foto: Secret

Vreme 16:03pm 6. Jul Cirih

39.jpg

18.jpg

40.jpg

16.jpg

02.jpg

10.jpg

17.jpg