FASHION & LIFESTYLE ONLINE MAGAZINE

LIU JO prolećna kampanja #VICEVERSA za 2016

LIUJO_PREC_SS16_S36_040_sub1a_A.jpg

#Viceversa: prolećna kampanja za 2016.

modne ikone Karlie Kloss & Jourdan Dunn zaštitna lica

Pufnica Magazin sa ponosom predstavlja LIU JO. Novom prolećnom kampanjom za 2016. godinu, #Viceversa, italijanski modni brend Liu Jo menja taktiku u svojoj komunikaciji - moćan koncept, koji prati evoluciju brenda sa modnim ikonama Karlie Kloss i Jourdan Dunn, trenutno najtraženijim modelima na globalnoj modno sceni.

LIUJO_PREC_SS16_S35_080_sub2a_B.jpg

Ova kampanja je glavna prekretnica u evoluciji Liu Jo modnog jezika i prevodi ga u fotografije koje odišu ženstvenošću i glamurom na osnovu čega je brend izgradio svoju istoriju. Kroz prizmu stvarnog prijateljstva između dva top modela, neprikosnovene muze našeg vremena, u snimcima za Liu Jo nam poručuju da ne postoje dva načina gledanja na stvari.

LIUJO_PREC_SS16_S11_sub3a_076_C.jpg

Kampanja za glavnu kolekciju koju je snimao australijski fotograf Chris Colls, stavlja svež i jasan akcenat na LIU JO kolekciju ali i glavne protagonistkinje, u mix and match igri modernih stavova, komada, boja ali i crno-belih dezena. Press kampanja za LIU JO jeans i denim odlično se uklapa u koncept kao prirodna varijacija projekta ističući casual dušu brenda u kombinaciji sa licima Karllie i Jourdan, koje kroz crno-bele fotografije daju glamuroznu notu LIU JO jeansu.

Denim_LiuJo_SS16_S29_039_sub1_CMYK_B.jpg

Karlie Kloss je trenutno jedan od najvažnijih modela svetske modne scene. Ova američka manekenka 32 puta je bila na naslovnici VOGUE-a. Otkrivena je na humanitarnoj modnoj reviji sa 13 godina u rodnom St. Louisu. Od tada bila je zaštitno lice na revijama Marc Jacobsa, Oscara de la Rente i Versace. 

Denim_LiuJo_SS16_S28_047_sub2_CMYK_A.jpg

Jourdan Dunn je jedno od najvoljenijih i najpriznatijih modela svoje generacije. Otkrivena je sasvim slučajno u butiku 2006. godine. Dve godine kasnije postala je prvi crni model koji se pojavio na modnoj reviji PRADE nakon 13 godina, a Steven Meisel ju je odabrao za naslovnicu italijanskog izdanja VOGUE – BLACK. Godine 2012. odabrana je da bude jedna od 5 britanskih modela koji su se pojavili na ceremoniji zatvaranja Olimpijskih igara u Londonu.

Denim_LiuJo_SS16_S24_032_cat6_CMYK_C.jpg

Credits:
Photographer: Chris Colls
Stylist: Maya Zepinic
Hair Stylist: Tomo Jidai
Make Up Artist: Sally Branka

Priredila Vladana Veljković
Februar 2016.