FASHION & LIFESTYLE ONLINE MAGAZINE

MAISON SCOTCH jesen/zima 2015.

Ove sezone “Maison Scotch”se hvata u koštac saesencijom swinging 60-tih i dazzling 70-tih krozkolekciju kojaide od boemijei elektrike do poslednjih dana disko ere. Prvi deo jesenje modne ponude počinje odomrazigranim duhovima eklektičke inspiracije iz celog sveta. Izrada sa elementima zanatskog uzdiže svakodnevne komade kao što su jakne i kaputi do visina glamuroznog i savremenog. Kontrast u kolekciji se pojavljuje kroz sukob romantičnog i buntovničkog rezultirajući ženskim siluetama sa military elementima. Deo kolekcije skliznuo je u jazzy ritam 60-tih i razigrano tumačenjetekstura od Bukleado teddy krzna.

BOHEMIAN WANDERLUST
Zamislite garderobu zagonetne avanturistkinje koja živi u svetu u kojem su isprepletani boemski mitovi i vintage blaga iz egzotičnih zemalja. Naša romantična putnica je prešla planetutragajući za inspiracijom iz antikvarnih tapiserija sa svetlim pozadinama. Mnoštvo silueta odražava njeno opušteno raspoloženje kao što su draperaste vezene bluze ili japanski kimono.

WILD REBELLION
Zaboravite urbanu uniformu za devojke koje igraju po pravilima; iskoračite iz sigurne zone kako biste probudili buntovnicu u sebi. Testirajte nove temelje i neka pobuna krene. Dajte šansu soft romantičnim izavodljivim vezenim tkaninama i karnerima. Uključite svoju buntovnu stranu sa komadima inspirisanim military elementima od oštro krojenih jakni do mat trikotaže. Paleta boja sadrži širok spektar zelenih nijansi od lovačko zelene do kaki sa mekšim tonovima senf žute pomešanih sa bogatim akcentima crvene.

POP ODYSSEY
Dobrodošli u London 60-tih godina prošlog veka, obojen vrelim jazzom, mini skunjama i smelim printovima. Moderni retro vajb kolekcije inspirisan je pop kulturom. Primetne su moderne smele siluete, džemperi sa rol kragnama, svilene košulje. Doza dobrog humora vraća notalgične 60-te sa vintage ski colour blocking majicama i džemperima.

STARDUST 77
Vraćamo se u poslednje dane disco muzike, kada je bela bila boja noći i sve je šljaštilo od srebrnih i zlatnih svetala. Bianca Jagger i društvo iz Studija 54 poslužili su kao inspiracija za izuzetne ideje utkane u kolekciju koja odaje počast blještavoj eri 70-tih. Izaberite šljokice, lame i siluete od kojih zastaje dah. Osvrt na klasične disco outfite se ogleda kroz elegantne šal bluze, uparene sa muškobanjastim komadima kao što su tailored jakne i pantalone. Obavezna metalik paleta se slaže sa klasičnim crnim, belim i živopisnim akcentima boje brusnice.

Kolekciju jesen/zima 2015. MAISON SCOTCHmožete kupiti u prodavnici SCOTCH&SODA u Beogradu – Kralja Milana 3, kao i multibrand radnjama FASHION&FRIENDS u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu.

FW15_Scotch__Soda_Maison_Scotch_Lookbook__32.jpg

FW15_Scotch__Soda_Maison_Scotch_Lookbook__31.jpg

FW15_Scotch__Soda_Maison_Scotch_Lookbook__30.jpg

FW15_Scotch__Soda_Maison_Scotch_Lookbook__28.jpg

FW15_Scotch__Soda_Maison_Scotch_Lookbook__26.jpg

FW15_Scotch__Soda_Maison_Scotch_Lookbook__25.jpg

FW15_Scotch__Soda_Maison_Scotch_Lookbook__23.jpg

FW15_Scotch__Soda_Maison_Scotch_Lookbook__21.jpg

Priredio Tihomir Bešović
Press: Fashion Company
Vreme: 17:10h | Avgust, 11. 2015. Cirih