FASHION & LIFESTYLE ONLINE MAGAZINE

Od gangstera do dizajnera De puta madre & Ilan Fernandez

unnamed_42.jpg

Vlasnik sada već legendarnog modnog brenda De puta madre, Ilan Fernandez po drugi put posetiće Beograd. Naime poznati Kolumbijac u našu prestonicu doći će uoči Beogradske nedelje mode i na eminentnom splavu Dragstor play upriličiće žurku 17.4. koja nosi naziv njegove modne imperije Ipočinje tačno u ponoć.

Životna priča Fernandeza zasigurno će poslužiti kao inspiracija za holivudski blokbaster. Ilan je modnu liniju De puta madre kreirao u španskom zatvoru i time je potpuno promenio svoj život ali i život velikog broja ljudi jer je od tada do sada posvećen borbi protiv narkotika zbog kojih je i bio lišen slobode.
Prvu majicu napravio je u zatvoru i poklonio je zatvorskom čuvaru, čiji je rođak u njoj izašao u grad i postao zvezda večeri.
"Slogan 'De puta madre' označavalo je kako se mi, zatvorenici, osećamo dobro. Jer, u zatvoru se niko ne oseća de puta madre ili fucking good. Napisali smo taj slogan markerom na majicama i to nam je podiglo moral. Kada dospeš u zatvor, prva pomisao je kako da pobegneš. Druga stvar je seks, a broj 69, koji smo dodali, asocijacija je na to. Sve su to bila maštanja, jedine stvari koje mogu da te psihički spasu. Da nije bilo njih, umrli bismo", priseća se lični poznanik čuvenog kolumbijskog narko-bosa Pabla Eskobara .
Poslovni uspeh naterao je Uzana da razmisli o životu i svim globalnim problemima. Tako je postao veliki borac protiv narkomanije, ali i pedofilije.
"Prvi intervju dao sam tek nakon godinu dana i naplatio ga 200.000 evra. taj novac poklonio sam Asocijaciji za borbu protiv pedofilije, čiji sam sad predsednik. Želim da pomognem toj deci, dečacima i devojčicama i da im pružimo makar neku sigurnost i zaštitu", rekao je vlasnik brenda De Puta Madre.
Na žurci će najsrećnijim klaberima koji posete Dragstor play pored odličnog koncepta pokloniti nekoliko majici limitirane serije De puta madre Belgrade koje je kreirao posebno inspirisan našim glavnim gradom. Posetioci koji naprave selfie na instagramu, sa kreativnom porukom i haštagom dragstor play i de puta madre biće ponosni vlasnici njegovih kreacija.

Priredila Bojana Veljković - Tomić
Press: Dragstor Play
17. april 2015. 18:10pm Cirih

unnamed_43.jpg