FASHION & LIFESTYLE ONLINE MAGAZINE

SCOTCH & SODA jesen/zima 2015.

U sezoni jesen/zima 2015. dizajneri holandskog luxury brenda “Scotch&Soda” modernog gospodina vide delom kao vrhunski urbanog dečka, ali i kao romantičnu lutalicu. On otkriva svetlu i kreativnu stranu inspirisanu modernom umetnošću i električnim danima pop-kulture 60-tih godina prošlog veka. Siluete su usaglašene kako bi se postigao retro efekat. Printovi i palete su šlagvorti likovne umetnosti snažnih poteza i smelih nijansi. Za one koji vole boravak na otvorenom tu su kaputi sa blanket paternima. Pred nama su i nove uzbudljive kreacije, koje su i prefinjene i razigrane. Za party deo sezone nezaobilazni su pero motivi, elegantna odela i prateći aksesoar.

BOHEMIAN GENTLEMAN
Gospodina boema pokreće mladalački joie de vivre. Rođen kao romantičan i neustrašiv putnik inspiraciju za predstojeću modnu jesen crpi iz eklektičnog sveta oko sebe. Prisutni su klasični printovi kao što su kamuflažni i paisly prikazani kroz slikarske tehnike. Linija predstavlja rafinirane teksturne slojeve - majice i vuneni ili trikotažni duksevi/džemperi u kombinaciji sa blejzerom. Boje su prigušene nijansama military zelene, maslinaste i Khaki uparene sa zimskom mauve, bordo i svežim akcenatimaMint zelene.

MODERN RETRO PUNCH
Moderni retro gospodin odiše hrabrim old-school šarmom, inspirisan je minimalističkim dizajnom i 60-tim, svet prepun boja i jazzyuticaja. Silueta nagoveštava oživljavanje  retro-pojednostavljenih stilova, kojima daje savremeni update jaknama i dužim majicama. Printovi su geometrijski i apstraktni.

CITY NOMADIC ESCAPE
Naš urbani nomad kombinuje gradski šarm I uličnu spretnost. Kao glavna inspiracija za ovaj deo kolekcije poslužila je Americana. Out-of-door motivi se ogledaju u oversized jaknama, bouclé džemperima. Od materijala koristi se dosta vune i kože. Roknerol motivi 70-tih primetni su kada su printovi u pitanju.

RESORT 22
Doterajte se na najfantastičniji mogući način i prepustite razuzdanom noćnom životu. Stil Micka Jaggera iglamur 70-tih godina inspirisali su liniju pod nazivom “Resort 22”. Nudimo vam nove siluete svilenih bomber jakni, senzacionalnih majica. Izbor savršenog party outfita biće lakši uz tailored blejzere i vunena odela. Paleta boja je enigmatična kao i sama noć uz akcente luksuzno plave i glamurozno zlatne.

Kolekciju jesen/zima 2015. možete kupiti u prodavnici SCOTCH&SODA u Beogradu – Kralja Milana 3, kao i multibrand radnjama FASHION&FRIENDS u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu.

FW15_SCOTCH__SODA-29.jpg

FW15_SCOTCH__SODA-28.jpg

FW15_SCOTCH__SODA-27.jpg

FW15_SCOTCH__SODA-26.jpg

FW15_SCOTCH__SODA-25.jpg

FW15_SCOTCH__SODA-17.jpg

FW15_SCOTCH__SODA-15.jpg

FW15_SCOTCH__SODA-5.jpg

FW15_SCOTCH__SODA-4.jpg


Priredio Tihomir Bešović
Press: Fashion Company
Vreme: 17:00h | Avgust, 11. 2015. Cirih