FASHION & LIFESTYLE ONLINE MAGAZINE

Vukota Brajović - Novi uzor za modernog muškarca

unnamed_40.jpg

Vukota Brajović, sin poznatog glumca Voje Brajovića, našao se u ulozi urednika „Men’s corner“-a modnog portala „Fashionela“ u kom prezentuje stil savremenog muškarca kroz serijal modnih editorijala čija je zvezda on sam.

Vukota Brajović je producent, scenarista i jedan od glumaca u filmu “Zone of the Dead”, srpsko-američkoj ko-produkciji i jedinom domaćem filmu prodatom na svetskom tržištu. Neki ga se možda sećaju iz vremena kad je bio “it” model, koji je radio brojne kampanje i modne revije. Napravio je pauzu da bi se posvetio radu u filmskoj industriji i na sreću modne publike, sada se vraća sa novim projektom „Men’s corner“ u kome će prezentovati lični stil.

Vukota Brajović već dva meseca uređuje „Men’s corner“ na modnom portalu „Fashionela“, a uskoro pokreće i svoj blog „Style by Vukota“. U okviru „Men’s corner“-a možemo videti editorijale nastale u saradnji sa vodećim modnim brendovima kao što su: Hugo Boss (Movem fashion), Pal Zileri, Adidas, Rolex, i brojnim domaćim dizajnerima Branislavom Perićem - tvorac brenda Valter Beko, Srđanom Jankovićem, Markom Glavinićem... U saradnji sa talentovanim fotografskim duom Markom Arsićem i Dijanom Tolicki, i urednicom portala Vesnom Filipović, Vukota Brajović već uveliko prezentuje editorijale namenjene modernom muškarcu i prvi je na ovim prostorima koji se na ovaj način obraća modnom auditorijumu. Svaki editorijal je rezultat visoke produkcije, i odraz je autorske slobode kreativnog tima koja apsolutno odgovara standardima prezentacije svetskih modnih brendova.

„Moda je oduvek bila deo mog života, a više sam se zainteresovao za nju kada sam se bavio modelingom. Jako mi se dopada mogućnost da sebe više izrazim kroz snimanje editorijala, što ne uključuje samo prezentaciju stila, već i osmišljavanje koncepta snimanja i odabir lokacije. Već za prva snimanja moj tim i ja smo imali mogućnost da snimamo u veličanstvenoj balskoj dvorani „Corinthia hotela“, u kojoj su braća Lumière davne 1896. godine prikazali prvi film van Pariza. Wes Anderson je snimio „The Grand Budapest hotel“ inspirisan ovim hotelom, film koji je stekao kultni status i osvojio četiri Oskara, tako da sam ponosan što sam imao priliku da snimam u njemu. Takođe, drago mi je što ćemo rad domaćih dizajnera uspeti da prezentujemo na visokom nivou i van granica naše zemlje.“, objašnjava Vukota Brajović.

Društveni mediji su postali najveći trend u modnoj industriji. Njihova eksplozija je najveća revolucija u modi od mini suknje Mary Quant! Danas imamo uživo prenos modnih revija, backstage video daje svima uvid šta se dešava iza modnih kulisa, a fanovi i kupci mogu da tweetuju sopstveni pogled na nove kolekcije. Imamo mogućnost da izrazimo šta osećamo i zašto se osećamo na određeni način. Modna publika sve više želi personalizovani pristup. U svetu modni brendovi su već uveliko prepoznali takav vid prezentacije, tako da i ne čudi da su predstavnici brendova kod nas pokazali veliko interesovanje i želju da budu deo ovog projekta.

Kako bi se i vi uključili i pratili svakodnevne objave snimanja za „Men’s corner“ možete pratiti Vukotu putem društvenih medija- Instagram @vukotabrajovic, facebook https://www.facebook.com/stylebyvukota, twitter @vukotabrajovic.  

Priredila Bojana Veljković - Tomić
Press: Fashionela
17. april 2015. 17:39pm Cirih 

unnamed_38.jpg

unnamed_41.jpg