FASHION & LIFESTYLE ONLINE MAGAZINE

Zvončica Vučković - internacionalni top model

Cro_a_porter.jpeg

Iza Zvončice Vučković je četrdeset godina uspešne manekenske karijere. Ova žena, puna života kaže da će raditi dokle god je modni dizajneri budu tražili. Krasi je izuzetna lepota za koju kaže da su zaslužni geni. Proputovala je gotovo ceo svet, a iza lepog lica ove uspešne dame krije se vedar duh i ljubav prema životu.

Zvončice, recite ukratko našim čitateljima kako ste dospeli u svet modeliga, s obzirom da ste diplomirani ekonomist?

U svijet modelinga sam došla sa 16 godina .... diplomirala sam ekonomiju ustvari sa lijevom nogom. Da bi mogla putovati i raditi kao model morala sam mami obećati da ću završiti fakultet. kako to obično biva kad imate snažne roditelje, na moju želju da upišem primjenjenu umjetnost i poslije akademiju moja je mama samo odgovorila - EKONOMIJA. Za mene je ekonomija značila = sloboda. Putovala sam, radila kao model i vraćala se svake godine u aprilu da položim ispite i tako sam diplomirala ekonomiju. Naravno da mi je u životu poslužilo, i te 4 godine učenja i polaganja ispita sve je to korisno.

Poznato je da ste radili za najpoznatije modne dizajnere. Koji vam je nekako najdraži srcu i čije kreacije i dan danas volite da nosite?

Bez premca Jean Pol Gotie i u mom ormaru se krije 10-tak sakoa i još par haljina, odijelo kao i moja najveća želja - da još jednom radim za njega.

Kako vam se čine novi photooshotinzi koje radite kod nas i da li se razlikuju na predhodne koje ste snimali vani?

U Hrvatskoj najviše snimam reklame, radila sam prvi editorial za magazin Gloria sa Fotografom Mladenom Sarićem, Styling Viktor Drago, Makeup Simona, Hair Milena i to se moglo usporediti sa vrhunskom produkcijom bilo gdje u Evropi.

Kako vam se čini današnja modna scena na našim prostorima?

Imala sam priliku prisustvovati na Belgrade Fashion Week ove sezone, FW u Hrvatskoj je podijeljen na 3 manifestacije Cro a porter, FW Hr i još jedan. Iskreno svaki od njih mogao bi se preseliti u bilo koji evropski grad.... možda bi dizajneri trebali poraditi malo na izradi odjeće, stailyngu i naročito cipelama i bilo bi odlično.

Opišite nam ukratko vaš modni stil?

Androgen: volim nositi hlače i sakoe, shik odijela i obavezne bisere oko vrata.Ponekad uskočim u koju haljinu, volim etno detalje, kupujem često u second hand dućanima. Sve u svemu držim se podalje firmirane robe, to mi malo znači, skupo je i nepotrebno.

Vaša velika ljubav je i art i uredjenje prostora i nakon povratka u Zagreb i taj san ste ostvarili. Da li ste sada kompletni ili postoje još neke kreativne stvari koje vas ispunjavaju?

Da konačno sam ispucala ono što je ostalo iz dana neodradjene primjenjene umjetnosti i akademije. Volim kuhati i završila sam za Chefa u Italiji i slastičara, a to malo ljudi zna, a brojni prijatelji imali su priliku isprobati. Daleko sam od toga da sam kompletna za to nije dovoljan cijeli životni vijek. Radoznala sam, volim lijepo i imam jos mnogo projekata koje bi željela odraditi.

Gde god se pojavite plenite vasim besprekorinim izgledom, da li imate neke svoje rituale kojima negujete lepotu i vas fresh look?

Moj dan počinje šetnjom sa mojim psom COCO Chanel u Maksimiru,odlazim na yogu dva puta tjedno zdravo se hranim, puno voća i povrća, bavim se sportom ,odlazim na jahanje. Zadnja 3 mjeseca za moje lice se brine Branka Habek, prijateljica i vlasnica HB Studija. Različiti tretmani za koje i ne znam kako se zovu, jedan je radiofrekvencija, učinili su da je moje lice dobilo sjaj i mladenački izgled. Za kosu se brine Hair Couture Studio, djevojke svaki tjedan peru i njeguju moju kosu.

Vaš omiljeni beauty produkt i modni aksesoar su...

Moj omiljeni produkt crema za tijelo, showergel i parfem Dior "Adict" modni accesoar: Biseri, koje uvijek nosim.

Priredila Bojana Veljković - Tomić
Foto: Maja Brčić, Privatna arhiva Z. Vučković
Vreme: 15:20h | 24. jul, 2015. Cirih

SCORPIUS_OPTIK_WEB.jpeg

SCORPIUS OPTIK WEB

GLORIJA_GLAM_EDITORIAL.jpeg

GLORIJA GLAM EDITORIAL

GLORIJA_GLAM_EDITORIAL_2012.jpeg

GLORIJA GLAM EDITORIAL 2012.

mail.google.com.jpeg

Toy Watch

cro_a_porter.jpeg

Cro a Porter

Dany_Fay_GC1.jpegDany_Fay.jpeg

Dany Fay Golg Couture