FASHION & LIFESTYLE ONLINE MAGAZINE

32. Belgrade Fashion Week

baner.jpgU Beogradu je održan press koktel koji najavljuje 32. Belgrade Fashion Week koji će se pod pokroviteljstvom Skupštine grada Beograda održati u periodu od 26. oktobra do 3. novembra 2012. godine. U prostoru Grand Casina, tačnije u Roulette Baru okupili su se organizatori, učesnici manifestacije i najznačajniji mediji kako bi se upoznali sa programom predstojeće Nedelje Mode.

Modni studio Click, organizator beogradske Nedelje mode ima želju da i ovoga puta prezentuje najvažnije i najtraktivnije aktere domaće modne scene od modnih kuća i brendova, samostalnih dizajnera do studenata i mladih dizajnera. Pod sloganom „Snaga kreativnosti“ na preko dvadeset modnih revija, izložbi i različitih modnih programa predstaviće se oko 70 modnih dizajnera i autora.

U želji da okupi i kvalitetno predstavi najzanimljivije regionalne modne dizajnere s ciljem dobre saradnje i razvoja regionalne modne scene, na predstojećem beogradskom Fashion Week-u će biti predstavljen i projekat Zona 45. Simbol ovog projekta je 45. geografski meridijan koji prolazi kroz Hrvatsku, Sloveniju i Srbiju, zemlje koje su trenutno uključene u projekat sa željom da se proširi i na ostale zemlje regiona. Sa željom da dizajnerima omogući internacionalno predstavljanje, Fashion Week će ugostiti direktora Not Just a Label portala, Stefana Siegela.

NJAL je postao jedan od najuticajnijih sajtova ne samo u domenu on line  prodaje i prezentacije već je jedna od najznačajnijih platformi kada je u pitanju savremeni modni dizajn.  Društveno odgovorne aktivnosti su nezamenljivi deo imidža Fashion Week-a te će se Modni Studio Click priključiti akciji kompanije Avon – „Udari mene, a ne žene“ - i potruditi se da skrene pažnju na probleme nasilja u porodici i pomogne njihovo rešavanje. 

Sa nestrepljenjem očekujemo predstojeći Fashion week na kojem će se slaviti kreativnost, talenat ( Belgrade Design District slavi svoj drugi rođendan) a dodeliće se i mnogobrojne nagrade kao što su Specijalna nagrada Beogradske nedelje mode za poseban doprinos razvoju mode kao umetnosti, kao i nagrada Boris Nikolić za savremeni modni izraz.

Priredila za fashion & Lifestyle Magazine: Vladana S. Veljković

Izvor: www.belgradefashionweek.com 

Oktobar 2013.