FASHION & LIFESTYLE ONLINE MAGAZINE

EKSKLUZIVNO: Zvonko Markovic na Nedelji visoke mode u Parizu

Zvonko Marković, prvi je dizajner iz Srbije, ali i iz istočne Evrope uopšte, koji je učestvovao na najprestižnijoj modnoj manifestaciji – Nedelji visoke mode u Parizu (Paris Haute Couture). Njegova revija održana je u velelepnom zdanju palate Brongniart, a odmah posle Markovića, predstavio se i francuski dizajner Eymeric Francois.
Kolekcija pod nazivom „Ponoćna leptirica“ (Midnight Butterfly) kruna je dosadašnjeg Zvonkovog rada. Izrađena je od luksuznih materijala:  čipke, svile,  jagnjeće kože, kože pitona i anakonde, tila, svilenog žoržeta, muslina. Kolekcija je u crnoj, zlatnoj i lešnik boji, a svaki komad odlikuje preciznost u izradi i mnogo ručnog rada.                  
Ideja o Zvonkovoj reviji u Parizu potekla je od Svetlane Horvat, predsednice Serbia Fashion Week-a i Donalda Potarda (dugogodišnji direktor u kući Jean Paul Gaultier) predsednika žirija Serbia Fashion Week-a koji je dva puta dodelio Markoviću nagradu za najboljeg dizajnera. Francuski modni dizajner Eymeric Francois, modni novinar Marcellous Jones i legendarni modni pres ataše Beatrice Manson, takođe su verovali u Markovića i svi zajedno omogućili da se desi najvažniji dan u njegovoj dosadašnjoj karijeri. Zahvaljujući ljudima koji su u njega beskrajno verovali, Marković je dobio priliku da svoj raskošni talenat prikaže celom svetu.
-    Zahvaljujem od srca Federaciji visoke mode Francuske koja mi je pružila šansu da se predstavim u okviru ovako važne manifestacije. Presrećan sam jer za svojih 18 godina nisam dobio ovoliko pohvala koliko sam ovde dobio za jedan dan – izjavio je je Marković posle revije.             
Reviji je prisustvovao veliki broj inostranih novinara iz Francuske, SAD, Kanade, Kine, Japana, Nemačke, Švajcarske. U prvim redovima prepune sale palate Brongniart sedele su i ugledne zvanice među kojima i Annick Lejeune, generalni direktor u L’oreal Proffesional; Vincent McDoomm, francuska TV zvezda; supermodel Debra Shaw; glumica Firmine Richard i ambasador supruge Rajko Ristić sa suprugom.           

zvonko_sa_inostranim_novinarima.JPG

zvonko_markovic.JPG

Svetlana_Horvat_i_ambasador_Srbije_Rajko_Ristic.JPG

press_1.JPG

press.JPG

Marcellous_Jones__sa_kolegama.JPG

Firmine_Richard__i_Zvonko.JPG

debra_shaw_zvonko_donald_potard.JPG

Annick_Lejeune_i_Zvonko.JPG

Zvonko_Donald_Potard_i_Vincent_McDoom.JPG

15.jpg

14.jpg

13.jpg

12.jpg

11.jpg

10.jpg

9.jpg

8.jpg

7.jpg

6.jpg

5.jpg

4.jpg

3.jpg

2.jpg

1.jpg

Priredio Tihomir Bešovic
Foto: Privatna arhiva Z. Markovic
Vreme: 18:40h | 10. jul, 2015. Cirih