FASHION & LIFESTYLE ONLINE MAGAZINE

ERINDOL - IRSKI PLES POD VILINSKOM SENKOM

Novi koncert plesne trupe Erin’s Fiddle ERINDOL – IRSKI PLES POD VILINSKOM SENKOM

Beogradska trupa irskog plesa Erin’s Fiddle održaće plesnu predstavu „Erindol – irski ples pod vilinskom senkom” na sceni „Stamenković” u Ustanovi kulture Palilula. Plesna predstava Erindol premijerno će se izvoditi u dva termina 20. i 21. maja sa početkom u 20 časova. Beogradska publika prvi put će imati priliku da se upozna sa keltskom kulturom i mitologijom kroz kompletnu priču jedne plesne predstave, a kroz sedamnaest novih koreografija će dvadesettroje najboljih plesača svojom energijom i umećem dočarati duh keltskog praznika Beltejn.

foto_1.jpg

„Erindol“ je plesna predstava nastala zajedničkim radom svih članova trupe, kao i drugih ljubitelja irske kulture, pa je tako autorsku muziku za hor „Ma Jor 3rd“ bend „Erin's Fiddle Bard“ komponovala istaknuta plesačica trupe, Milena Jovanović. Jednočasovna predstava dočaraće fascinantnu moć i bogatstvo tradicionalnog i modernog irskog plesa u kombinaciji mitskih legendi, muzike i pesme. Radnja plesne predstave dešava se daleko u kraljevstvu zvanom Erindol, gde uveliko teku pripreme za Beltejn – jedan od dva najveća keltska praznika, kojim se završava Tamno, a počinje Svetlo doba godine. To je doba kada se vilinski svet prepliće sa „običnim ljduima“, pa tako vile otimaju kraljevu kći Beatrisu.

foto_3.jpg

Nespretni i zaljubljeni baštovan Florijan sprovešće publiku kroz svoje avanture u potrazi za princezom Beatrisom. Trupu Erin's Fiddle formirala grupa entuzijasta 2006. godine, a sada je najbrojnija trupa irskog plesa na našim prostorima, okupljajući više od 70 plesača i plesačica različitih plesnih nivoa. Takođe, članovi i članice ove trupe višestruko su nagradjivani na međunarodnim takmičenjima na kojima postižu zavidne rezultate. Katre za plesnu predstavu po ceni od 450 dinara mogu se kupiti na blagajni Ticketline‐a (ugao Kraljevića Marka 12 i Gavrila Principa 7) ili putem sajta www.ticketline.rs. Trupa Erin's Fiddle otvorena je za svaku vrstu saradnje i gostovanja. Više informacija o plesnoj predstavi Erindol i o samoj trupi možete pronaći na zvaničnom sajtu www.erinsfiddle.com, kao i na zvaničnoj Facebook stranici www.facebook.com/erinsfiddle.

Priredila za Pufnica.com: Bojana S. Veljković

Foto: Bozidar Stamenović