FASHION & LIFESTYLE ONLINE MAGAZINE

ESPO ENTERTAINMENT PRODUCTIONS u saradnji sa MC of NY i WORLDTREE PRODUCTIONS predstavlja svetsku pozorišnu predstavu Jackie and Marilyn

18. aprila 2014 po prvi put na Broadway-u moći ćete da vidite komad o dve od najuticjanijih i najpoznatijih žena sveta New York, NY, 3. februar, 2014 18. aprila u Lion Theatre u kompleksu Theater Row u Njujorku, po prvi put ce moći da se ćuju i vide priče dve najpoznatije žene šezdesetih godina u istoriji Amerike. Mlada rediteljka, Sanja Beštić, postaviće na scenu priče dve glamurozne ikone koje i danas predstvljaju i simbolizuju--podeljenu žensku psihu, izgubljenu ljubav, lepotu, modu, poseban stil, promene i borbu u braku, vezama, itd. Ovaj komad predstvlja šta se sve dešavalo u pozadini jednog od najpoznatijih ljubavnih trouglova ikada

- "Mnogo sam toga prošla i mnogo propatila. Ali sam isto tako doživela mnoge srećne trenutke. Svaki momenat koji neko doživi, drukčiji je od prethodnog. I dobro i loše i teško i tragedija, ljubav i sreća, sve se to prepliće u jednoj celini koja čini život. Dobro se ne moze odvojiti od lošeg. Možda za to uopšte i nema potrebe. - Jackie Kennedy

Ulogu nekadašnje prve dame Amerike, Jackie Kennedy, igra Australijanka Rachel Barrer. Rachel je igrala mnoge uloge u svojoj karijeri od kojih se ističu uloga Done Marsala u Tony and Tina's Wedding (najduže igrani komad na off-Broadway-u) i uloga Irene u off-Broadway komadu Left-Overs. Takodje je imala i zapažene uloge u filmovima kao što su Just Lovers i Till Proven Innocent. Na malim ekranima se pojavljlivala u seriji Golden Boy. Kada je izabrana za ulogu Jackie, izjavila je: "Velika mi je čast da glumim J K, jednu od najuticajnijih Američkih žena i uzbudjena sam što je predamnom izazov da kao glumica došaram njenu gracioznost, lepotu i dubinu njenog bića na sceni. Uvek sam bila fascinirana i sa J i sa M i time kako su na razlicite nacine fascinirale svet. Predivno je i to sto sam u mogućnosti da radeći na ovom projektu budem okružena sa toliko sposobnih i talentovanih žena: Sanjom Beštić (reditelj), Sheri Graubert (pisac) i mojom koleginicom Lella Satie koja glumi Merilyn. Nadam se da će publika uživati u ovom komadu bar onoliko koliko ja uživam spremajući moju ulogu.

"Sebična sam, nestrpljiva i pomalo nesigurna. Pravim greške, ne mogu se iskontrolisati i nekada me je teško savladati. Ako ne možeš da budeđ samnom kad sam najgora, onda me sigurno nezaslužuješ kad sam najbolja." Merlin Monroe

Lella Satie, gumica sa internacionalnim rezimeom, igraće ulogu Marilyn. Za Satie je gluma uvek bila velika strast. Njen učitelj glume je bila Susan Batson koja je za učenike imala oskarovku Nikole Kidman i Juliette Binoche. Nedavno je igrajući ulogu Fride Kahlo (u komadu “Tree of Hope, Remain Strong”) dobila izuzetne kritike i pohvale. Lella je bila jedna od najboljih studenata na Filmskoj Akademiji u Pragu. Takodje je pohadajala Shakespeare Conservatory, kao i Professional Actors Lab u Torontu. Svaka nova uloga otkriva njen dijapazon i raznolikost kao glumice.

"Počastvovana sam i uzbudjena što igram MM. Divno je raditi na ovom projektu i saradjivati sa grupom talentovanih žena-umetnika: Sanjom Beštić koja je reditelj, Sheri Graubert, koja je pisac ovog komada, Rachel Barrer koja igra Jackie Kennedy i Aleksandrom Kovač koja komponuje muziku za predstavu. Ovo je divno iskustvo i nadam se da će i publika uživati u našoj interpretaciji fiktivnih i istinskih priča ovih legendarnih žena.

" Sanja Beštić, reditelj, bavi se internacionalnim produkcijama. Uspešno se bavi pozorištem, televizijom i filmom posle završenog školovanja na FDU u Beogradu, zatim Amsterdamu i Njujorku. Ona je jedan od osnivača The Local Theatre NYC, multikulturne i inersddisciplinarne umetničke galerije posvećene istraživanju. produkciji, prezentaciji i interpretaciji moderne umetnosti. Poslednji komad koji je Sanja uspešno producirala i režirala je off-Broadway komad "Tesla", isnpirisan jednim od najpoznatijih Srpsko-Američkih naučnika. Komad je bio jako uspešan, sa kompletno rasprodatim kartama za svaku predstavu i doneo je Sanji nagradu u Njujorku pod nazivom "Tesla Spirit Award". Posle uspeha u Njujorku, ovaj komad je premešten na Londonski West End. "Premijera moje nove predstave Džeki I Merlin održaće se 18. April 2014 godine u srcu pozorišnog distrikta na Tajms Skveru, Pozorištu Lajon ( Lion Theatre ) u okviru pozorišnog komplesa Row ( Theatre Row).

Pored glumica koje sam odabrala da predstave dve velike svetske ikone, pored spisateljice sa kojom saradjujem po četvrti put, ponosna sam na saradnju sa našom muzičkom divom Aleksandrom Kovač i njenim partnerom u životu i stvaranju Romanom Goršek koji komponuju i pišu muziku za ovaj komad. Ostali saradnici na projektu su moja standardna ekipa, kostimograf koja poslednjih 20 godina živi i radi u Njujorku i oblačila je od Sigurni Viver preko Hali Beri - Aleksandra Stojić Zurovac. Scenograf na projektu je Njujorčanin kolumbijskog porekla Jonatan Gonzales, sa kojim saradjujem godinama unazad. Džeki i Merlin nastavljaju da nas fasciniraju. Dve najpoznatije žene njihovog vremena koje su reprezentovale dve različita imidža, dve klase, dve karijere i bile uzor mnogim ženama širom sveta. Ovaj komad govori o ljubavi, braku i vezi, o "prefektnoj porodicnoj slici", o moci, i vlasti, o strasti i seksu, o zeni koja je postala i ostala najbitnija Prva dama Sjedinjenih Američkih Država, koja je obeležila istoriju i kao modna ikona 20 -tog veka, koja je svojim držanjem dala primer mnogim ženama različitih dobi. Ovaj komad govori i o ženi koja je postala najveći seks simbol na planeti, ženi sa najvećim brojem Plejboj naslovnica, onoj kojoj niko nije mogao da odoli jer je zbog svoje seksipilnosti i lepote obarala sa nogu, ženi kojoj lepota nije pomogla da pobedi nesigurnost i oseti se dovoljnom i prihvaćenom. Kako se osećala Džeki Kenedi znajući da joj muž, gospodin predsednik spava sa najlepšom ženom sveta, a kako se osećala Merlin znajući da će zauvek ostati ljubavnica. Nepriznata do kraja. Šta su jedna drugoj rekle na "čuvenom" tridesetominutnom sastanku koji je zauvek ostao misterija.... Iz moje perspektive, brodvejska publika će imati prilike da vidi sta se dogodilo iza zatvorenih vrata sa najmisterioznijim poznatim damama Amerike, Džeki Kenedi i Merlin Monro. Tajni sastanak otkrivamo ovog proleća.

Pored moje nove premijere, u Njujorku snimam TV seriju koja se zove "Catch 30" koja se bavi vezama generalno i otkriva najnoviji fenomen današnjice - fenomen "Otvorene veze". Takodje radim na interesantom eksperimentalnom projektu pisanja romana "U šest ruku" sa Davidom Albaharijem i Markom Selićem Marčelom. 22. maja iznenadiću beogradsku publiku novim Art Fusion Project- Heroji 112 u beogradskoj Kinoteci. Ovaj projekat radimo u saradnji sa Nuzop-om i kroz različite umetničke forme prikazujemo Heroje današnjice. Uz veliku podršku države, kroz HEROJE poput Vatrogasaca, policije i službe hitne pomoći prikazujemo koliko je ljudski život vredan. Na festivalu monodrame u Zemunu početkom jula ove godine predstaviću se režijom mono komada gde će se svojim glumačkim talentom predstaviti Luka Mijatović."

Bestic.jpg

Sheri_Graubert.jpg

Rachel_Barrer.jpg

LELLA_SATIE__13.jpg

jm.jpg

A.Kovac.jpg

Priredila za Pufnica magazin: Bojana Veljković - Tomić

Izvor & Foto: Nemanja Novaković, Big Machine Agency