FASHION & LIFESTYLE ONLINE MAGAZINE

Igrati ulogu koja se pamti po Bati Stojkoviću je pre svega izuzetno odgovorno

image2.jpg

Nova emisija "30 MINUTA" Art kanal , petak 4.mart u 20:30h. Gost - Ljubomir Bandović

Gost emisije "30 MINUTA" ovog petka je glumac Ljubomir Bandovic. Član je Jugoslovenskog dramskog pozorišta i jedan od najzaposlenijih glumaca u zemlji. Ostvario je veliki broj uloga u pozorištu, na filmu i televiziji. Dobitnik je mnogih glumačkih nagrada. Krajem prošle godine imao je premijeru predstave "Klaustrofobična komedija" u Zvezdara teatru po tekstu Dušana Kovačevica a u režiji Darka Bajića.

Za "30 MINUTA" ispricao je kako je bilo raditi na ovom komadu i kako je bilo praviti lik Save Odzačara. U predhodnoj kultnoj verziji, koja je premijerno bila davne 1987.godine Savu je igrao Bata Stojković. Izjavio je da je igrati ulogu koja se pamti po Bati pre svega izuzetno odgovorno. Priznao je da je pogledao snimak predstave i da je napravio ovaj lik potpuno drugačije od legendarnog glumca. Dodao je da je glumačka ekipa bila savršena i ispričao kako je bilo raditi sa Slavkom Štimcem koji se posle 22 godine vratio na pozorišnu scenu.

Predstavu prati buran smeh publike, suze i gorčinu, odnosno ostavlja "knedlu u grlu". Otvoreno govori o situaciji u kulturi danas i priznaje da je stanje zabrinjavajuće i ponizavajuće. Danas u Srbiji najbolje prolaze bahati, neobrazovani i bezočni. Spomenuo je mnoge glumacke veličine koje su nas napustile i da nikada neće zaboraviti komentar pokojnog Petra Kralja za ulogu Hasana iz predstave "Derviš i smrt".

Posle premijere mu je prišao i pitao "Šta si mu uradio"?

Autor i voditelj Dejan Jelača