FASHION & LIFESTYLE ONLINE MAGAZINE

Izložba posvećena Falku u jubilarnoj godini Mocartove kuće

Falco.png

Povodom 10-godišnjeg jubileja Mocartove kuće u Beču biće organizovane razne manifestacije u čast ovog muzičkog genija. Jedna od njih je posebna izložba pod nazivom „Rock Me Amadeus. The Story“ koja će biti održana u saradnji sa privatnom Fondacijom Falko od 9. marta do 16. maja 2016. godine. Ova izložba kreće u istraživanje tragova radi otkrivanja paralela u Mocartovom životu i životu tragično preminulog austrijskog muzičara Hanzija Helcela, zvanog Falko.

Ovu godinu ne obeležava samo 10-godišnji jubilej muzeja, već i 30-godišnji jubilej svetskog hita „Rock Me Amadeus“ od Falka. Godine 1986. ovaj singl se nalazio na vrhu američke bilbord-liste kao i britanske top 40 liste. Iz tog razloga Mocartova kuća u Beču slavi izvanrednu austrijsku pop-zvezdu i njegov svetski hit i osvetljava istoriju nastanka, značaj i efekat ovog jedinstvenog muzičkog svetskog uspeha.

Izložba „Rock Me Amadeus“ na osnovu nikada do sada prikazane dokumentacije i eksponata, između ostalih iz privatnog vlasništva Helcela, razotkriva čoveka Johana Helcela koji se krio iza umetničkog imena Falko.

Mocartova kuća u Beču je u sastavu Bečkog Holdinga i za prethodnih 10 godina zabeležila je 1,3 miliona gostiju.

Slike:
Kopirajt
Dolezal, Falko, scena iz Rock Me Amadeus
Mocartova kuća u Beču, David Peters
Posetite fejsbuk stranicu Eurocomm PR Beograd

Mart 2016.