FASHION & LIFESTYLE ONLINE MAGAZINE

LEGENDA O LJUBICI OTAŠEVIĆ U JUGOSLOVENSKOJ KINOTECI

24.jpg

Svečana, glamurozna premijera dokumentarnog filma '' Izbrisano iz biografije - Legenda o Ljubici Otašević'', autorke Duške Jovanić a u režiji Vuka Dapčevića, posvećena sportskoj i holivudskoj karijeri famozne Zvezdine košarkašice Ljubice Otašević održana je sinoć u prepunoj dvorani Jugoslovenske kinoteke. Životna priča ove srpske košarkašice čija lepota je zaustavljala saobraćaj, zapravo je priča o jednoj od najfatalnijih Srpkinja svog doba, Ljubici Otašević, zbog koje je i Ivo Andrić dolazio na Mali Kalemegdan, a sada početkom 21.veka ona kroz ''umetnički rukopis'' novinarke Duške Jovanić vraća u naše živote i javnost, pa je veliki broj javnih ličnosti iz sveta sporta, biznisa i šou biznisa, prisustvovao premijeri ovog dokumentarnog filma. Crvenim tepihom su pre projekcije prosetali a kasnije uživali u projekciji filma:

Goga_Duka_Lena_Branka.jpg

Jelena i Ivana Žigon, Den Tana, Zdravko Šotra i Neda Todorović, Snežana Dakić, Biljana Tipsarević, Beba i Cile Marinković, Dana Mar, Robert i Sandra Čoban, Nataša Kovačević i prva petorka ženskog kluba Crvena Zvezda, Jelena Blečić, Stanko Crnobrnja, Staka Novković, Luna Lu, Milanka Udovički, Filip Maksimović, Miodrag Colić i Angelina Atlagić, Milka Forcan, Mila Litvinjenko, Lena Bogdanović, Vesna da Vinča, Andrijana Čortan, Iva Štrljić, Ines Jankovic, Nenad Radujević, Neven Bošković, Marčelo Mura…..

Marcelo_Mura_Nevena.jpg Lena_Bogdanovi.jpg

Reč je o umetničkom dokumentarcu koji okida vintage slike iz naše bolje prošlosti a gađa emocije kakve je u nama izazvao “Montevideo, Bog te video”. U filmu govore: Srđa Kalember, Ranko Žeravica, Jelena Žigon, Denise Minelli Hale, Den Tana, Gordana Baraga, Ljuba Radičević, Milutin Šoškić, Radovan Popović, Boban Petrović, kao i najbliži rođaci i prijatelji fabulozne Ljube Bodin, kako su je zvali u periodu kada je pravila filmsku karijeru pod budnim okom slavnog Keri Granta, pa do udaje za grofa Enrica di Portanovu kome je New York Times objavio nekrolog pod naslovom: “Umro je poslednji dandy”.

Filip_Maksimovi.jpg

Kadrovi su snimljeni na različitim lokacijama u Ljubicinom rodnom Milanovcu i Beogradu, kao i u Rimu i Marbelli, gde žive svedoci njenog glamuroznog lifestyle-a i prijateljstva sa Frenkom Sinatrom, Marlonom Brandom, princezom Sorayom, Haroldom Robinsom, generalom Frankom, Adnanom Kashogijem, Hesusom Hillom, goficom Gunillom von Bismarck i drugim pripadnicima svetskog jet-seta.

Vesna_Jugovi.jpg

Ono što njenu spektakularnu biografiju čini “srpskim romanom” je klasična porodična ratna drama: otac Božidar je bio u Kraljevoj vojsci, dok se njegov rođeni brat opredelio za partizanski pokret.

Nenad_Radujevi.jpg Neven_Bokovi.jpg

Ovo je film o jednoj izuzetnoj ženi koja je bila mnogo više od dublerke Sofije Loren u filmu “Ključ”.

Partneri ove svečane premijere bili su: Maestro Jewelers , Ženska tv, SkinMedic, Antipasto, Temet vinarija, Mandarina cake shop i Jana voda sa porukom.

Organizacija promocije : SuperStar world wide

25.Februar 2016.  Beograd