FASHION & LIFESTYLE ONLINE MAGAZINE

Opening night - Tesla off Broadway!

ŽIVOTNA PRIČA “ČOVEKA KOJI JE OSVETLIO SVET”
PREMIJERNO IZVEDENA U NJUJORKU U PETAK, 24. MAJA 2013 PREMIJERA “TESLE” KAO I PRVA NEDELJA IZVODJENJA RASPORDATA U ROKU OD DVA SAT!

Predstava Tesla je prema izveštaju Broadway World, Theater Mania and Gold Star Agencija najprodavanija predstava u posednjih nedelju dana.  U prepunoj sali Theatre 80 na njujorksom St.Marks trgu TESLA je ponovo oživeo u režiji Sanje Beštić. Srpska rediteljka Sanja Beštić, udružila se sa engelskom spisateljicom Sheri Graubert, kako bi zajedno ispričale priču o Teslinom životu u njihovom novom zajedničkom komadu Tesla, koji će osvetliti Njujork u off-Broadway u petak.

Sanja_Bestic_Sheri_Graubert.jpg

Premijeru su pored velikih poštovalaca života i rada Nikole Tesle ovacijamai ispratili i Nataša Jeremić - voditelj i supruga Vuka Jeremića - srpskog fizičara, političara i Predsednika Generalne Skupštine Ujedinjenih Nacija, Nikola Jovanović - savetnik kabineta Predsednika Generalne Skupštine Ujedinjenih Nacija, Biljana Cincarević – slikarka, Jugoslav Karić i Milena Rakočević kao velika podrška Luki Mijatoviću, srpski poznati fotografi Marko Krunić, Zoran Trifunović, Srdjan Kalinić, Generalni konzul Mirjana Živković, Nemanja Jovšić- bivši golman Partizana, Nihat Odabasi najpoznatiji turski fotograf, ‘Gossip Girl’ zvezda Kelly Rutherford, Nikola Lončar predsednik udruženja TESLA Fondacije u Filadelfiji i mnogi drugi.

Biljana_Cincarevic_i_James_Lee_Taylor.jpg

Producent i reditelj Sanja Beštić , kao i Tesla, srpskog porekla, postala je njujorker pre 8 godina i u čast najvećem srpskom emigrantu u Americi obeležavajući 70 godina od njegove smrti, podseća Njujork i njegove stanovnike ko je osvetlio svet i gleda kako njujorška panorama sija zbog neprikosnovenog genija: Nikole Tesle. Da “Tesla” zasvetli što sjajnije, svojim animacijama i specijalnim efektima u video materijalu koji je radial italijasnka rediteljka Maria Riboli, pomogli su DigitalKraft studio iz Beograda kao i modna kuća MONA koja je ustupila kolekciju TESLA, Olje Ivanjicki da u saradnji sa kostimografom Aleksandrom Stojić Zurovac vrati njujorčane u vreme prohibicije.

L.MijatovicSBestic.JKaric.jpg

Teslu je oživeo engleski glumac James Lee Taylor kao mladi a Željko Dimich kao stari Tesla. Izuzetno zapažene role bile su : Tom Cappadona kao Thomas Edison, Adam Pagdon kao JP Morgan, Luka Mijatović kao Luka I Kralj Petar II, Jeff Solomon kao Marconi, Alessandro Colla kao Westinghouse I Mark Twain.  

Theatre 80 80 St. Mark’s Place
New York, NY 10003

Biljana_Cincarevic.jpgNatasa_Jeremic.jpg

Karic_Mijatovic.jpg

Luka_Mijatovic.jpg

tesla1.jpg

tesla3.jpg

tesla11.jpg

tesla6.jpgtesla10_2.jpg

tesla10.jpgtesla_3.jpg

tesla5.jpg

www.theatre80.com
www.teslaoffbroadway.com
www.facebook.com/pages/Tesla-Off-Broadway/145380992303773?fref=ts

Priredila za Pufnica.com: Vladana S. Veljković