FASHION & LIFESTYLE ONLINE MAGAZINE

Otvaranje 31. Amstel Fashion Week

Beogradsku Nedelju Mode otvorio je Software, brend koji predstavlja drugu, komercijalnu, liniju Dragane Ognjenović .Minimalizam koji karakteriše ovu dizajnerku je ovog puta zaživeo u vedrim bojama mint zelene i svetlo plave, dopunjene uvek prisutnom crnom i bež bojom. Jednostavni komadi, poput dobro oblikovanih fleka koje tek sugerišu obrise tela, postali su delovi svedene siluete koja asocira na '50. i '60. godine prošlog veka. Haljine sečene na bokovima ili u struku, razigrane faltama, i mantili daju vintage utisak. Kolekcija dizajnerke Dragane Ognjenović za ss 2012 ostala je u okvirima urbanog i poslovnog looka.

Brendovi Miss sixty, Killah i Energie firme Fashion Company prikazali su svoje nove kolekcije.

Miss sixty kolekcija za proleće - leto 2012 godine prati pret a porte trendove sezone, ostajući dosledna svom specifičnom romantic rock senzibilitetu. Poznati, jeans uklopljen je bluzama, tunikama, haljinama floralnih dezena ili pak u miksu boja sladoleda koje su jako popularne ovog leta.. Krojevi koji podsećaju na pedeste, hippie touch sedamdesetih, i R'N'R ili army detalji, sastojci su odevnih kombinacija koje, u duhu ere mladosti, insistiraju na mladalačkom i casual stilu.

Energie brend govori mlad (ili se tako oseća), uvek trendi. Hipsterski styling dopunio je udoban jeans, majice sa POP printovima, havajske i karirane košulje i zanimljivi aksesoar. Jarke boje slim fit košulja i vez na denimu dao je kolekciji, za savremenu modu poželjnu, metroseksualnost, a dobar kroj i jednostavnost forme neophodni masculine utisak. Killah kolekcija je živahne, urbana, asocira na londonsku muzičku scenu.. Detalji pozajmljeni od '50. do '80. kreiraju eklektičnu estetiku u kojoj različiti elementi učestvuju u jedinstvenoj celini sa prepoznatljivom Killah notom. Ovaj brend karakteriše,veselost , smelost, što smo imali priliku da vidimo i ove sezone.

Revija brenda Sisley ostavlja jaku asocijaciju na ranija vremena. Bez obzira, da li je u pitanju ženstvena i nežna dama u pastelnim tonovima, androgena buntovnica u džinsu ili urbana mlada devojka u modelima za "od jutra do večeri", Sisley vizija ostaje bliska inspiraciji "prohujalim" modnim formama, upakovanoj u odevne komade savremenog looka. Muška linija nam donosi, elegantni sako i pantalone, ili jeans kombinovan sa košuljama i majicama, dopunjeni su retro stilom koji prvima daje opuštenost, a druge čini stilski izražajnijim, upotpunjujući opušteno i svakodnevno nepretencioznim šikom.

Na 31. Amstel Fashion Week-u Textil je predstavio nove dizajnerke Natašu Pejović, Danku Karović, VIBRAZIONE by Aleksandra Mitkovska.

UNITED COLORS OF BENETTON

Brand Benetton je prikazao svoju novu kolekciju ss 2012 koja je namenjena ženama , muškarcima i deci. Za ovu modnu kuću boje su zaštitini znak, zasićene, jake i pastelne one oblikuju jednobojne komade ili postaju delovi razigranih dezena. Ove sezone print, dezen i boja ključni su delovi svetskih trendova. Prolećni look je prisutan koji odiše floralom , tufnama prugama.Lagani i prirodni materijali, kombinovani su sa trikotažom koja je nulti proizvod Benettona, a koja u bojama i stilu prati celokupnu ponudu.

MARTINI VESTO

Kuća Martini Vesto prezentovala je svoju novu kolekciju, prikazane su dve linije: Martini Vesto Classic i Martini Vesto by Boško Jakovljević; prva koja odgovara na potrebe klasičnog i elegantnog muškarca, i druga, namenjena onom koji eleganciju ne vezuje za formalizam i "formatizam". Linija Martini Vesto by Boško - sjajan styling, sjajan fitting i bez suvišnih elemenata. Sakoi i pantalone kombinovani su sa casual elementima, tipa majice, trenerke,sve sa ciljem naglašavanja pomerene dimenzije elegantnog koja se, dizajnerski, ogleda u korišćenju našivenih pruga i paspula u kontrasnim bojama, destrukciji ili ukidanju revera na slim gornjim delovima i drastičnim kolorističkim kontrastima.

Sreli smo Marka Kona, Isidoru Bjelicu, Lenu Bogdanovic, Miodraga Obradovića I Zoranu Kostić Obradović, manekena Danijela Mihailovića i mnoge druge.

L’Oreal Paris

Sinoć je treće veče 31. Amstel Fashion Week-a, krenulo zanimljivom prezentacijom Make Up trendova koju je u saradnji sa Nedeljom Mode organizovao svetski poznati brend Loreal Paris. Imali smo priliku da čujemo savete i praktične primere našeg poznatog jmake up umetnika za Loreal Paris Marko Nikolić Iva Stefanović Nova kolekcija Ive Stefanović nosi naziv "Up, up, up!" koju odlikuje eklektika različitih asocijacija na temu, na ivici sa trash estetikom.

Prisutne su kombinacije svile, skaja, tila, pliša i mrežice. Utisak "sintetičke" mode preovlađuje celom linijom - od izbora materijala do kroja, a akcenti jakih boja na crnoj i beloj odgovaraju trendu sezone. Patrizia Pepe Patrizia Pepe, muška kolekcija za ss 2012. osvojila je publiku, izmeštajući scenografijom i scenarijem, modni događaj u klupsku atmosferu. Ovaj poznati italijanski brand predstavio je svoj trenutni asortiman u kome dominiraju izbledele boje, isprane majice i slim fit pantalone.Tu su i meki džemperi, široki sakoi,divni aksesoari u vidu: kaiševa, šešira, laganih ešarpi i antilop čizama i cipela.

Pierre Lang

Revija nakita „Pierre Lang“ odisala je duhom ekstravagancije koju su pored sjajne piste, odličnih manekena i poznatih dama upotpunile haljine brenda Sherry Hill. Nakit „Pierre Lang“ ima tradiciju dugu više od 50 godina i jedan je od najpoznatijih unikatnih dizajnerskih komada nakita u Evropi. Sjajan dizajn za svakodnevne, ali i posebne prilike izrađen je od 100% hipo alergenskih materijala kombinovanih sa luksuznim kamenjem.

Imali smo priliku da vidimo i nove kolekcije Ane Ljubinković i Ljube Sikimić koje su zaista bile  uspešne. Pogledajte galeriju fotografija.

Priredila za Pufnicu: Vladana Veljković

Foto za Pufnicu: Lidija Antonović

Preuzete Foto: http://wannabemagazine.com  & www.nadlanu.com

, http://www.belgradefashionweek.com