FASHION & LIFESTYLE ONLINE MAGAZINE

Otvaranje izložbe - Poslovnom Beogradu Etno Mreža

Годишња изложба „Пословном Београду – Етно мрежа“ Рукотворине као пословни поклон Београд,

2. октобар – У Галерији Радио-телевизије Србије (РТС), данас је свечано отворена годишња изложба рукотворина под називом „Пословном Београду – Етно мрежа“. Ова национална асоцијација произвођача рукотворина, у сарадњи са РТС-ом, представила је традиционалне ручне радове својих чланица из целе Србије. Торбе за лаптоп, мушки и женски шалови, кравате, традиционални српски пешкир, пустовани

RTS_Etno_mreza_044.jpg

подметачи, грнчарија, торбице, обележивачи за књиге, само је део асортимана који ће посетиоци бити у прилици да погледају до 15. октобра, у аутентичној атмосфери креираној у Таковској 10 специјално за ову прилику. Пословни поклони заузимају значајно место у пословној култури и могу представљати добар увод за успостављање позитивних пословних односа, као и начин да се захвали на успешној сарадњи.

RTS_Etno_mreza_003.jpg 

Етно мрежа овом приликом представља производе који су традиционални, а модерни, који садрже аутентичне мотиве, али и савремен дизајн. Ове рукотворине настале су у удружењима и задругама чланицама Етно мреже широм Србије, а гаранцију квалитета представља и чињеница да се у оквиру пројекта Јавних радова израђују производи које званичници Владе Србије користе као протоколарне поклоне у сусретима са страним државницима. Свечан ом отварању присуствовали су пријатељи и сарадници Етно мреже – Зорица Никодијевић из протокола Владе Србије, Мете Кјуел Нилсен, амбасадорка Данске у Србији, Срђан Андријанић, портпарол Националне службе за запошљавање, и Јелена Петковић, директорка корпоративних послова компаније Тигар из Пирота.

RTS_Etno_mreza_002.jpg 

Испред Етно мреже присутнима се обратила Ен Пешић, члан Саветодавног одбора, а РТС, као коорганизатора изложбе представљали су помоћник директора Зоран Миликић, аутор изложбе Петар Ђиновић, и уредница и ауторка емисије Трезор Бојана Андрић. Изложба ће бити отворена сваког дана од 10:00 до 20:00 часова, а у преподневним сатима за малишане из београдских вртића и основних школа биће организоване и демонстрације старих техника израде рукотворина.

RTS_Etno_mreza_041.jpg 

О Етно мрежи Етно мрежа представља струковну организацију жена које се баве производњом традиционалних рукотворина, осмишљеног дизајна и у луксузном паковању, према високим стандардима квалитета. Ово је јединствена иницијатива којом се производња рукотворина у Србији оживљава као перспективна, али недовољно развијена привредна активност. Данас Етно мрежа окупља око 400 жена – произвођача рукотворина из целе Србије.

Priredila za Pufnica.com: Bojana Veljković - Tomić 

Foto: Etno mreža