FASHION & LIFESTYLE ONLINE MAGAZINE

Poznati biraju najuspešnije Uskršnje radove

Kao i svake godine za Uskrs, po tradiciji, mr Miško Jovanović sa svojim učenicima iz kantona Cirih, priredio je Uskršnju izložbu. Svake godine se trudim da sa svojim učenicima osmislim Uskršnju izložbu, koja će biti drugačija i kreativnija od onih koje smo imali prethodnih godina. Zato smo ove godine organizovali posebne radionice u svakoj od devet grupa.

Učenici su imali zadatak  da samostalno nacrtaju i ukrase Uskršnje jaje, birajući tehnike i materijal za rad. Cilj je bio da kroz takmičarski duh, u susret Uskrsu, učenici razvijaju svoju kreativnost, umetnički dar, estetiku i neguju narodnu tradiciju i običaje.

Dana_i_Jelaca.jpg
Danica Maksimović i Dejan Jelača

Učenici su sa oduševljenjem prihvatili ovakav način rada i pokazali svoj veliki talenat, kreativnost i želju da baš njihov rad bude najuspešniji i najlepši.

U takmičenju je učestvovalo 120 učenika koji su raspoređeni u devet grupa, kako inače i pohađaju nastavu. Preselekciju su ivršile moje kolege, profesori dopunske nastave na srpskom jeziku koji rade u drugim kantonima: Tatjana Jovović Hadžić, Radoslav Anđelković, Ivana Petković, Ljubomir Koraćević, Milica Marković, Vesna Ninić i Nataša Milićević koji su izabrali po tri najkreativnija rada iz svake grupe.

Misko_Dejan.jpg
mr. Miško Jovanović i Dejan Jelača

Po tradiciji, pod sloganom ,,Poznate ličnosti biraju najlepše Uskršnje radove,, konačnu odluku je doneo stručni žiri. Ove godine su to bili glumica Danica Maksimović, glumac i voditelj emisije ,,30 minuta,, Dejan Jelača, vicekonzul RS u Cirihu Mira Mihailović i voditelj i urednik emisije ,,Tabloid,, RTV Vojvodina Aleksandar Filipović – rekao je mr Miško Jovanović.

Aleksandar_Filipovic.jpg

Aleksandar Filipović

Na početku je profesor u svakoj grupi dao kratak osvrt na simboliku farbanja Uskršnjih jaja, njihov značaj i posebnost Uskrsa kao jednog od najvećih pravoslavnih praznika i poželeo učenicima da budu maštoviti i uspešni. Učenici su, svako na svoj način, izrazili kreativnost ali i naučili nešto više o našoj narodnoj tradiciji. Osim stvaralačkog duha, osetila se i takmičarska atmosfera. Učenici iz svih devet grupa (Opfikon, Dietlikon, Cirih) su se potrudila da njihov rad bude najuspešniji, a najbolji će biti nagrađeni diplomama i knjigama.

Posle glasanja žirija, koji je ove godine zaista imao veoma težak zadatak, doneta je konačna odluka da su najbolji među najboljima: Damjan Burer (1.razred, Opfikon), Ana Vasović (2.razred, Cirih), Tijana Maksimović (2.razred, Cirih), Ognjen Gajić (3.razred, Dietlikon), Anastasija Matić (4.razred, Cirih), Katarina Lukić (5.razred, Cirih), Sara Veljković (6.razred, Cirih), Ana Simeunović (7.razred, Cirih) i Dunja Marinković (7.razred, Cirih).

I ove godine je profesor Jovanović nastavio saradnju sa Konzulatom Republike Srbije u Cirihu. Najkreativniji radovi će biti izloženi u prostorijama Konzulata tokom aprila, tako da će svi posetioci moći da uživaju u pravim umetničkim delima.

Pogledajte radove nagradjenih učenika.
Dunja_Marinkovi_Opfikon_7.razred.jpg

Ognjen_Gaji_Dietlikon_3.razred.jpg Ana_Simeunovi_Cirih_Kappeli_4_7.razred.jpg

Anastasija_Mati_Cirih_Kappeli_4.razred.jpg

Katarina_Luki_Cirih_Kappeli_2__5.razred.jpg Damjan_Burer-Opfikon_1.razred.jpgSara_Veljkovi_Cirih_Kappeli_3_6.razred.jpg


Priredila Bojana Tomić, April 2016.