FASHION & LIFESTYLE ONLINE MAGAZINE

POZORIŠTE LUTAKA PINOKIO, otvara večernju scenu i poziva na premijeru prdstave za odrasle – I ŽIVELI SU SREĆNO…?

20150406_095747.jpg

U PETAK, 25. NOVEMBRA, POZORIŠTE LUTAKA PINOKIO, otvara večernju scenu i poziva na premijeru prdstave za odrasle – I ŽIVELI SU SREĆNO…? po tekstu NINE HORVAT, a u režiji FERIDA KARAJICE. Predstava „I ŽIVELI SU SREĆNO…?“ kroz razgovore četiri princa koji žive u modernom svetu dekonstruiše bajku, srećne završetke i poznatu sintagmu „I živeli su srećno do kraja života“. Naša četiri princa iz bajke nalaze se na momačkoj večeri jednog od njih i u toku jedne večeri otkrivaju lice i naličje svojih brakova u kojima ništa nije onako kako se na prvi pogled čini? …

43. POZORIŠNA SEZONA

Večernja scena PINOKIO

Goce Delčeva br. 1 (kod starog Merkatora)

143. premijera

Nina Horvat

I ŽIVELI SU SREĆNO…?

Da li ste se ikad zapitali šta je bilo sa prinčevima koji su uplovili u bračne vode sa Pepeljugom, Snežanom, Trnovom Ružicom?

Naša predstava „I ŽIVELI SU SREĆNO…? vam daje odgovor!

Gradeći laku i zabavnu predstavu, otvorili smo i neka ozbiljna pitanja. Dođite! Nadamo se da ćete uživati!

Koprodukcija The Theatre of princes i Pozorišta Pinokio

Premijera 25. novembar 2016. u 20h

Autor teksta NINA HORVAT

Režija, izbor muzike FERID KARAJICA

Kostimograf LARA POPOVIĆ

Uloge:

Princ od Male Sirene MIHAJLO JOVANOVIĆ

Princ od Trnove Ružice ĐORĐE STOJKOVIĆ

Princ od Pepeljuge STRAHINJA BLAŽIĆ

Princ od Snežane VUČIĆ PEROVIĆ

Reč autorke : „ Predstava „I ŽIVELI SU SREĆNO…?“ kroz razgovore četiri princa koji žive u modernom svetu dekonstruiše bajku, srećne završetke i poznatu sintagmu „I živeli su srećno do kraja života“. Naša četiri princa iz bajke nalaze se na momačkoj večeri jednog od njih i u toku jedne večeri otkrivaju lice i naličje svojih brakova u kojima ništa nije onako kako se na prvi pogled čini. U bajkama sve završava sudbonosnim „da“, a naša se predstava bavi onim što se događa nakon toga, u ovom slučaju – raspad sistema.

Postavlja se pitanje postoje li u 21. veku, u vremenu u kojem je institucija braka u krizi uopšte srećni završeci? „

Reč reditelja: „I živeli su srećno…? je tekst koji sam prvo video kao predstavu mladih zagrebačkih glumaca. Učinio mi se duhovitim i pogodnim za rad sa studentima. Stupio sam u kontakt sa autorkom teksta Ninom Horvat i dobio tekst.

Lepo, nepretenciozno, duhovito obračunavanje sa divnom rečenicom kojom se završava većina bajki. Kada je Vlada Lazić govorio o otvaranyu Večernje scene u Pozorištu lutaka Pinokio sinulo mi je da je baš zgodno da prinčevi iz jutarnjih scena doputuju na scenu uveče, kao četiri mlada čoveka koji su zbunjeni ljubavlju, sazrevanjem, brakovima….izgubljeni u svojim bajkama.

Ukrašeni svim ljudskim slabostima, humorno slave jedno prinčevsko momačko veče nakon što su sjahali sa svojih belih konja. Sa mojim dragim bivšim studentima sam uživao u probama gradeći laku i zabavnu predstavu, iza koje stoje i neka ozbiljna pitanja. Nadam se da ćete uživati!

NINA HORVAT

Diplomirala je i magistrirala na Odseku dramaturgije na zagrebačkoj Akademiji dramske umetnosti. Umetnički je rukovodilac Teatra TIRENA u kojem radi i kao dramski pedagog te vodi pozorišne radionice. 2009. godine dobila je treću nagradu „Marin Držić“ za dramski tekst „Dok nas smrt ne rastavi“. Kao dramaturg radila je na desetak projekata. Postavljeni su joj dramski tekstovi: „Tko je to izumio“, „Preko grma, preko trna…“ (priče iz hrvatskog narodnog predanja), (Teatar Tirena), „Ružičasta sanjalica“ (Mala scena), te „I živjeli su sretno…?“ (Scena Gorica) za koju je dobila nagradu publike Teatar.hr. Njene radio drame „Mirni Gaj“ i „Izgledaš isto kao ona“ su snimljene i emitovane na Hrvatskom radiju.

STRAHINJA BLAŽIĆ

Završio glumu u klasi Dragana Petrovića na Fakultetu dramskih umetnosti.
Igrao naslovnu ulogu u filmu Darka Bajića „Bićemo prvaci sveta“ ,za koju je dobio nagradu u Nišu za najbolyeg debitanta. Dobitnik je povelje Danilo Lazović za najboljeg govornika poezije. Trenutno ga možemo gledati u predstavama u Atelyeu 212 i u UK Vuk.

MIHAJLO JOVANOVIĆ

Završio glumu u klasi Dragana Petrovića na Fakultetu dramskih umetnosti.
Do sada se ostvario u ulogama u pozorištima Atelje 212, Boško Buha i Pozorištance „Puž“.Igrao je u filmu „Branio sam Mladu Bosnu“ i serijama: „Čizmaši“ i „Andrija i Andjelka“.

ĐORĐE STOJKOVIĆ

Završio glumu u klasi Dragana Petrovića na Fakultetu dramskih umetnosti.
Trenutno igra u predstavama u pozorištu Atelje 212: „Ožalošćena porodica“ i „Ćelava pevačica“, u Pozorištu na Terazijama: mjuzikl „Sweet Charity“, u pozorištu Boško Buha: ‘’Magareće godine’’ i ‘’Zvezdarski vitez’’. U Pozorištu lutaka „Pinokio“ glumi u predstavi „Baš Čelik“. Na malim i velikim ekranima smo ga gledali u serijama „Komšije“, „Andrija i Andjelka“, „Čizmaši“ i „Vojna akademija 3“.

VUČIĆ PEROVIĆ

ZavrŠio glumu u klasi Dragana Petrovića na Fakultetu dramskih umetnosti.
Na malim ekranima ga možemo gledati u seriji „Sindjelići“ kao i u filmu „Branio sam Mladu Bosnu“.

Više informacija na: http://www.pinokio.rs