FASHION & LIFESTYLE ONLINE MAGAZINE
> News & Lifestyle > News & Lifestyle archive > Predstavljamo Vam PRVI ETNOLOGY FEST

Predstavljamo Vam PRVI ETNOLOGY FEST

Posted by admin on October 12, 2017

etnocouture1.jpeg

kolo.jpeg


Etnology Fest održaće se po prvi od 12-15. oktobra u Muzeju nauke i tehnike i Etnografskom muzeju Beograd

Festival je internacionalnog karaktera i predstaviće širok spektar etnom inspiranih tema kroz formu različitih umetničkih formi.

Publici će biti prikazana veza između društva i umetnosti, a u fokusu će biti jedna od zemalja učesnica, ove godine je to Rusija. Specijalni naglasak je stavljen na tradicionalnu umetnost i nematerijlno kulturno nasleđe kao i na njihovu kontinuiranu prisutnost u savremenom društvu kroz modernu umetnost.

U četiri dana posetioci će moći da prisustvuju predavanjima eminentnih kustosa, intersantnim radionicama i originalnim modnim Ethno Couture revijama.

Pravi Etnolgy duh posetioci će moći svakodnevno da osete kroz Etno Bazar koji će prirediti učesnici festivala, u periodu od 14h-18h u Muzeju nauke I tehnike. Skenderbegova 51.

Specijalni gosti Etnology Festa jesu majstori izrade tradicionalnih kostima i nakita iz Saha republike (Jakutija), proslavljeni modni kreator iz Rusije – Slava Zaitsev, Nacionalni ansambl pesama I igara “KOLO”, Etno Mreža i čuvena modna kuća ručno rađenih džempera-Sirogojno.

Etnology_predavanja_program.jpg

Comments:

Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)


Captcha Code

Click the image to see another captcha.