FASHION & LIFESTYLE ONLINE MAGAZINE

Prva samostalna izložba umetnice Sanje Zeljković

News: Prva samostalna izložba umetnice Sanje Zeljković

Sanja Zeljković rođena je 1988. u Beogradu. Završila je srednju Školu za dizajn u Beogradu na odseku Tekstil. 2007. upisuje Fakultet Primenjenih Umetnosti na odsek Zidnog slikarstva. U toku studija je ucestvovala na svim godišnjim izložbama studentskih radova. Takodje je učestvovala i na par kolektivnih izložbi slika, mozaika, vitraža i grafike kao i projektu kompanije “Whirlpool” pod nazivom “Frigoart”.

04.jpg

U četvrtoj godini studija dobija poziv od marketinške agencije “Communis” da učestvuje u humanitarnoj akciji “Kravice u gradu” za decu bez roditelja, pod pokroviteljstvom kompanije “Imlek”. Kao apsolvent, u metodičkoj praksi, pored osnovaca i srednjoškolaca radi kao volonter dva meseca i sa decom predškolskog uzrasta vrtica “Labudić” gde su njhovi likovni radovi dobili odlične kritike na kolektivnoj izložbi “Didaktička izložba” u Dečijem Kulturnom Centru u Takovskoj Ulici.

05.jpg

Diplomirala je 2012. godine u klasi docenta Nikole - Kolje Božovića. Nekoliko njenih murala krase pojedine lokale u Beogradu, Uz pomoć dobrih profesora u toku studija uspela je da razvije kritičko mišljenje. Poslednju godinu studija provela je analizirajući hiperrealizam i kič u umetnosti, kao i estetiku prirodnosti i plasticizma u slikarstvu. Ovim pravcem u umetnosti se bavi već 3 godine.

10.jpg


Kao student diplomac, jednoglasnom odlukom profesora dobija svoju prvu samostalnu izložbu u Studentskom Kulturnom Centru. Slike koje ce biti izložene imaju za svrhu da podignu svest kod ljudi, prvenstveno mladih ljudi, o vremenu u kojem živimo i potiskivanje prirodnog zarad doživljaja lepog. Kroz trku sa vremenom i blagom socijalnom kritikom vidimo lica koja su poklekla pred tržišnom utakmicom i medijskom manipulacijom.

03.jpg

Svaka slika nosi poruku svojstvenu svakom posmatraču, a za cilj postavlja posmatranje realnosti kroz iluziju. Izložba će biti održana u Studentskom Kulturnom Centru u Beogradu, u period od 20. juna do 3. jula.

Priredila za Pufnica.com: Vladana S. Veljković