FASHION & LIFESTYLE ONLINE MAGAZINE

RADE ŠERBEDŽIJA SINOĆ ODRŽAO TROSATNI KONCERT S GOSTIMA U LISINSKOM!

RADE ŠERBEDŽIJA SINOĆ ODRŽAO TROSATNI KONCERT S GOSTIMAU LISINSKOM!

Rade Šerbedžija, pesnik, muzičar i glumac svetske reputacije nastupio je sinoć u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski i gotovo trosatnim koncertom oduševio brojnu publiku. Praćen sjajnim muzičarima okupljenima u bendu Zapadni kolodvor,  Rade Šerbedžija kombinovao je evergreene, romske balada, poeziju i pesme s poslednjeg albuma "Imam pjesmu za tebe", koji je objavio u saradnji s Miroslavom Tadićem.

Rade_erbedija_u_Lisinskom_-_smanjeno_za_web_37.jpg

Upravo je sa tom pesmom otvorio  koncert, nakon koga su usledile "Panonske trešnje" i "Kose boje maka",  Dedićeve "Tvoje nježne godine", "Pusti me da spavam" i mnoge druge, romske balade, ali i brojni gosti kao vodeći slovenski kantautor Vlado Kreslin, "gitarski genije Vlatko Stefanovski", kako ga je najavio sam Rade s kojim je zadnji put nastupao u Zagrebu pre trideset godina i Kemal Monteno kao gost iznenađenja. Svi gosti su dobili priliku da otpevaju i odsviraju neke od svojih klasika, nakon kojih bi im se pridružio i Rade Šerbedžija. Posebna gošća je bila njegova kćerka Mimi koja je na engleskom jeziku izvela predivnu baladu "The Thought" i zaradila veliki aplauz publike.

Rade_erbedija_u_Lisinskom_-_smanjeno_za_web_101.jpg

Na kraju koncerta Rade Šerbedžija, Vlado Kreslin i Vlatko Stefanovski su odsvirali "Muzikante", Kemal Monteno je otpevao hit "Nekako s proljeća", a Rade Šerbedžija završio koncert s pesmama "Ne daj se Ines" i "Tiho noći" koju je publika otpevala uglas s Radetom. 

Rade_erbedija_u_Lisinskom_-_smanjeno_za_web_114.jpg

Koncerte "Imam pjesmu za tebe" pogledajte danas u Ljubljani, 28.12. u Beogradu i 29.12. u Novom Sadu. Karte su u pretprodaji na blagajni Doma sindikata i Srpskog narodnog pozorišta po cenama od 1.800, 2.200 i 2.500 dinara.

Rade_erbedija_u_Lisinskom_-_smanjeno_za_web_107.jpg

Fotografije s koncerta pogledajte u galerijiAlbum "Imam pjesmu za tebe" nabavite u prodavnici  Jugoton. 

Rade_erbedija_u_Lisinskom_-_smanjeno_za_web_148.jpg

Proredila za Pufnica.com: Bojana S. Veljković - Tomić

Izvor & Foto: Jugoton Croatia Records