FASHION & LIFESTYLE ONLINE MAGAZINE

U Srbiji briga o zaposlenima znatno bolja u privatnom nego u državnom sektoru #HRSrbija2015

U organizaciji Color Press Grupe održana je prva konfrencija na temu ljudskih resursa u Srbiji.
HRSrbija2015 je okupila veliki broj stručnjaka koji su svoje znanje i iskustvo preneli publici. Konferenciju je otvorila Zorana Mihajlović, potpredesdnica Vlade i ministarka građevinarstva, a nakon nje su govorile Liselot Martynenko Agerild, zamenica šefa misije, Ambasada Švedske i Narinder Čauhan, ambasadorka Indije.
Zaključak konferencije HRSrbija2015 je da je i dalje aktuelan koncept kadrovske službe koja se isključuvo bavi personalnom administracijom i da bi trebalo da primenimo novi koncept HR paradigme. Takođe, jedan od zadataka savremenih HR menadžera je da ne treba samo da se bave ljudskim resursima, nego bi trebalo i da poznaju konkretne procese u kompanijama u kojima rade. Stefan Karadžić iz kompanije Linkedin nam je govorio o tome koliko primenjujemo društvene mreže u regrutaciji kandidata i koliko nam primena ovih alata olakšava procese regrutacije. Nakon toga čuli smo koji su to trendovi u ljudskim resursima, koji su nam to softveri dostupni i koliko primena tehnologije čini efikasnijim HR procese. Mirna Koričan Lajtman je govorila o angažovanosti zaposlenih i koji su benefiti angažovanih zaposlenih za kompaniju. Na panelu "Najbolje HR prakse - Izazovi Talent menadžmenta" govorili su predstavnii liderskih kompanija iz regiona. Predstavljali su svoje programe razvoja talenata, ali i dali odgovor na pitanje "Da li svi zaposleni treba da znaju ko su odabrani talenti?". Jedna od aktuelnih tema je i IT industrija u Srbiji. Na konferenciji je jedan panel bio posvećen ovoj temi, gde su Menadžeri ljudskih resursa iz vodećih IT kompanija govorili o temama razvoja IT stručnjaka, kako izabrati dobrog programera i lidera. Za kraj, bilo je reči o brendiranju poslodavaca za zapošljavanje, gde su predstavnici kompanije Poslovi Infostud i njihove kolege iz profesije odnosa sa javnošću i ljudskih resursa govorili o tome kako izgraditi dobar brend za zapošljavanje, kako treba da izgleda oglas za posao, a jedan od zaključaka je bio i taj da proces regrutacije i selekcije kandidata nije samo proces odabira nego i kanal komunikacije sa potencijalnim zaposlenima.
Učesnici i gosti su u kafe pauzama odnosno na After Work Coctail žurci uživali u Grand Black 'n Easy kafi, Minaqua vodi, Heineken pivu i Strongbow ciderima.

Priredila Vladana Veljković
Press: Color Media Communications
Photo@Boško Karanović

05. Novembar 2015.

FL7HZBm1qBsHVY8dqyQUeVeLJqKX-ggT8v-ggphj8tY.jpeg

PRn1p6zzs2eXOKaDcGB7TcqB9xXVLEu11kpkLK29bzY.jpeg

sOMOWppJiaVzURdHUbvB6pOE4n9iFemmFroDL-H2QzA.jpeg

niwz7PcLy5h2C73TBlHZGaBKLvdKT9B7LEe8xtyRWmU.jpeg